Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 1 match
Fredag
21 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Torsdag
28 Jan 1 match

Viktor Palm inför Höllviken – 30 mål absolut möjligt även i SSL!

9 oktober 2020 14:40

Efter premiärförlusten mot Mullsjö laddar Linköping om för att ta säsongens första seger. I morgon lördag kl 15:00 möter man Höllviken hemma i Sporthallen. Viktor Palm är värvad som målskytt till denna säsong och direkt i sin SSL debut visade Palm upp sitt sinne för målskytte.


Viktor Palm har gjort minst 30 mål per säsong i allsvenskan de fyra senaste säsongerna och klev över till Linköping och Superligan inför denna säsong som en av Sveriges vassaste målskyttar. I premiären gjorde inte Palm någon besviken då han direkt visade att han kan göra mål i även SSL. I morgon lördag ställs Viktor och hans Linköping mot sydskånska Höllviken i hemmapremiären.

Mot Mullsjö i premiären fick ni inte riktigt till det samtidigt som Mais var sylvassa i sina omställningar – vad är din analys till att det gick som det gick?

-Jag har tittat på matchen i efterhand och då blir det ännu tydligare hur mycket gratislägen vi bjuder Mullsjö på. Visst är Mullsjö bra men i den här matchen behövde de inte visa speciellt mycket för att få lägen och om vi spelade som i premiären hade vi förlorat mot de flesta lagen i serien.

Ryktet säger att det varit lite tjurigt på träningarna senaste veckan – är det något som behövs för att väcka laget lite nu när säsongen är i gång?

-Jo, det stämmer och det finns ingen i laget som är nöjd med första matchen och den insatsen var helt oacceptabel skulle jag säga. Så att det nu smällt lite extra på träningarna ser jag bara som något positivt och något som tyder på en stor revanschlusta inom laget.

SSL premiären är avklarad för din del – det blev ju en sur förlust men hur var det annars att spela första Superligamatchen?

-Det var självklart kul att få debutera i SSL men med tanke på hur det ser ut på läktarna just nu så blir ju inte hypen exakt vad den borde vara vid en premiär. Jag skulle nog säga att jag var mer spänd inför första matchen med laget när vi träningsspelade mot JIK efter sommaren. Men nu är premiären avklarad och nu siktar jag framåt.

Och du gjorde mål (i powerplay) i premiären – är du nöjd med din egen prestation?

-Nej, det kan jag absolut inte säga att jag är. Visst är det skönt att få spräcka målnollan direkt och slippa det snacket men jag precis som de flesta andra offensiva spelarna har mycket mer att bevisa framöver. Vi var mediokra framåt generellt skulle jag säga.

30 mål de fyra senaste säsongerna i allsvenskan – tror du att du kan fixa 30 mål även i SSL?

-Det tror jag absolut är möjligt och målen är ju lika stora i Superligan, ha ha. Jag har fått mycket förtroende i det offensiva spelet så här långt där jag bland annat fått spela mycket i powerplay. Så presterar jag bra och får behålla den positionen i laget så tror jag 30 mål är inom räckhåll absolut.

Med början mot Höllviken hemma så har ni nu tre matcher där ni går in som favoriter (efter Höllviken följer Sirius hemma och nykomlingen Thorengruppen borta) – känner ni någon press att ni nu måste plocka poäng?

-Nej press skulle jag inte säga utan nu spelar det inte så stor roll vilka som står på andra sidan utan vi måste visa en jäkla glöd och vilja efter hur det såg ut i premiärmatchen. Så här långt den här säsongen har vi inte visat upp ett fantastiskt spel så jag tror absolut inte någon i laget underskattar något motstånd utan det handlar om 100%-iga insatser framöver om vi ska kunna vinna.

Höllviken gjorde en bra match i premiären och var väldigt nära att ta poäng mot Kalmarsund i premiären – vad blir viktigast för er del i mötet med Höllviken?

-Självklart har vi pratat en del detaljer om Höllvikens spel men jag skulle ändå vilja lyfta fram vårt eget målskytte. Vi måste helt enkelt göra fler mål än vad vi gjort så här långt. Det måste vara ett av våra viktigaste prio områden om vi ska vinna matchen i morgon.

OK till sist - Törs du ge dig på ett tips inför morgondagen?

-Jag är ingen vass tippare men jag drar till med att vi vinner med 7-4 i morgon.

Linköping vs Höllviken Linköpings Sporthall Lör 10 okt kl 15:00 Matchen följer man på Corren.se eller Sportexpressenlive.se