Linköping föll hemma mot nykomlingen

3 oktober 2018 22:02
SSLherr

Linköpings segerrad stoppades av nykomlingen Kalmarsund som lite överraskande men inte direkt orättvist vann med 4-5 (1-1, 3-2, 0-2) i Sporthallen. Linköping pressade förgäves i slutperioden och Kalmarsund höll undan till tre viktiga poäng.

Bra start för Linköping och Lanver

Linköping kom till kvällens match med tre raka segrar och det började bra när Felix Lanver snyggt satte 1-0 på fin framspelning från Simon Palmén efter fem minuters spel. Men gästerna svarade relativt omgående och det var Kim Nilsson som pricksköt in 1-1 bakom Robin Laakso i hemmamålet på en halvkontring.

Hill hade ögonen på hemmaspelarna

Inför ögonen på förbundskapten Mikael Hill var det flera Linköpingsspelare som hade chansen att visa upp sig från sin bästa sida. Men det var Kalmarsund som tog ledningen i andra perioden efter lite lamt hemmaspel. Linköping fick chansen på straff men Max Wahlgren lyckades inte överlista Kalmarsundmålvakten.

Trio i tredje som gladde

När första och andra femman inte riktigt fick till några vassa chanser var det i stället hemmatrion Adam Zetterström, Yousif Touma och Fredrik Nyholm i tredje formationen som oroade mest. Rättvist gjorde Nyholm både 2-2 och tre minuter senare också 3-2. Nyholms första kassar för SSL-säsongen. Kim Nilsson kvitterade innan Simon Palmén med endast en sekund kvar av mittperioden backhandknackade in Linköpingsledningen 4-3. Detta var Palméns första SSL-mål för Linköping efter hela åtta assist så här långt.

Mållös slutperiod för Linköping

Tredje perioden inleddes trevande och det var Kalmarsund som gjorde första målet. Marcus Johansson kvitterade på en omställning innan Kevin Björkström gav Kalmarsund ledningen mitt i sista perioden på ett skott från vänsterkanten. Och trots att Linköping fick 10 minuter att mobilisera sig för att vända tillbaka blev slutperioden mållös för hemmalaget. Stolpar, otur eller oskärpa spelar mindre roll då bollen inte ville in. Nykomlingen Kalmarsund var självklart mer än nöjda när slutsignalen gick och man säkrat tre värdefulla poäng.