Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Lördag
20 Aug 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match

Bortapremiär - Inför Team Thorengruppen ikväll kl 18:30

20 september 2022 08:37

Hemmapremiären i söndags gick enligt plan då det blev en klar 9-5 vinst mot Hagunda. Men redan ikväll tisdag väntar en tuffare nöt att knäcka då Linköping ställs mot svårspelade Team Thorengruppen i Thoren Arena, Umeå.


Linköping tar idag flyget till Umeå med ett gott självförtroende sedan man fick den öppning på säsongen man önskade när Hagunda slogs tillbaka i hemmahallen. Många spelare visade direkt att man är fin form vilket ger Linköpingstränaren David Gillek en hel del valmöjligheter i formationerna.

Läget i laget Linköping:

Linköping saknar fortsatt backarna Filip Samuelsson samt Jonathan Hallin så truppen är identisk med den som spelade i premiären.

Inbördes möten förra säsongen:

När lagen möttes i Umeå förra säsongen var det tjeckiske landslagsmannen Josef Rypar som säkrade en Linköpingsvinst efter förlängning. När lagen stötte på varandra i Sporthallen i början av förra säsongen blev det dock klar förlust för Linköping (5-11) mot ett kontringsstarkt TTG.

Motståndarkollen Thorengruppen:

Umelaget har sakta men säkert byggt upp ett slagkraftigt SSL-lag och frågan är om det blir denna säsong man tar över tronen som ”bäst i Umeå”? – Mycket talar för det då lokalrivalen Dalen ser ut att ha tappat ytterligare i slagstyrka. Thorengruppen vann premiären med 6-3 borta mot nykomlingen AIK och truppen är spännande med en mix av unga lovande spelare uppblandat med några välmeriterade SSL-spelare. Att Thorengruppen snor en slutspelsplats denna säsong känns mycket troligt. Linköping Innebandybördige Thomas Crona står nu i målet för Thorengruppen efter en utflykt till Kalmarsund.

Håll koll på:

-William Almlöf!!! – tre mål från Almlöfs klubba i premiären och mycket talar för att målproduktionen kan bli riktigt vass denna säsong då Almlöf spelar mer frekvent och skapar farligheter i princip hela tiden. Sju mål på tre tävlingsmatcher denna säsong har det blivit.

-Hampus Andersson!!! - U19-landslagsbacken född 2004 stod för en stabil insats i premiären. Mycket tyder på att han får nytt förtroende ikväll av Gillek?

-Tre vassa formationer!?! – I premiären ställde Linköping upp med tre riktigt vassa och producerande femmor vilket inte många SSL-lag kan. Att ha tre starka formationer blir givetvis oerhört viktigt under en lång säsong.

Team Thorengruppen vs Linköping kl. 18:30 i Thoren Arena

Ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen.se