Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Yousif Touma skriver nytt med Linköping Innebandy

29 maj 2018 09:46
SSL herr

Efter ett SM slutspel där Yousif Touma tog för sig rejält så är det nu klart att han blir Linköping trogen och ett nytt kontrakt är skrivet. Allroundspelaren Touma fick sitt riktiga genombrott på SSL-nivå i samband med SM-kvartsfinalerna mot Växjö och Yousif stod för sex poäng på tio spelade slutspelsmatcher.


Yousif kom till Linköping Innebandy redan 2014 och vägen till kontinuerligt Superligaspel har inte varit spikrak. Det har visserligen blivit en del inhopp de senaste säsongerna men det var först under årets slutspel som han definitivt fick och tog chansen i formationen tillsammans med Adam Zetterström och Petter Alm.

Trosabördige Touma kom fram som en talang i unga år och via RIG (Riks Innebandygymnasiet) i Umeå så blev det en säsong i klassikerklubben Balrog innan han hamnade i Linköping Innebandy.

Grattis till nytt kontrakt med klubben – gissar att det känns skönt!

-Tackar och det är såklart skönt att när allt är klart och man helt kan fokusera på kommande säsong.

Det lossnade rejält för dig under årets slutspel och många fick upp ögonen för dig – vad hände?

-Mycket handlade om att jag fick ett stort förtroende från ledningen vilket gav självförtroendet en skjuts. Sen har jag försökt fokusera mer på att bli en spelare som gör skillnad och även det tror jag gav effekt.

Hur ser du nu på framtiden i klubben – tror du att du på allvar har etablerat dig i Linköpings SSL-lag?

-Ja, det hoppas och tror jag. Jag ser fram mot en försäsong där jag skall ge allt för att utvecklas ytterligare och samtidigt måste jag vara beredd att ta för mig ännu mer när jag får chansen.

Du är 24 år och kom fram som en talang – har det funnits tider då du funderat på om det ska lossna på högsta innebandynivå?

-Visst har det funnits lite tvivel i och med problem med ett knä och i ärlighetens namn har jag inte varit tillräckligt bra för att ta plats. Men nu känner jag att allt träningsslit ger resultat och jag är väldigt nöjd att jag kämpat hela vägen för att nå toppen, vilket jag ska fortsätta att göra!

Epitet på dig är allroundspelare – är det en för eller nackdel enligt dig?

-Jag är ju inte i första hand en poängspelare och jag har absolut inget emot att vara en spelare som kan hjälpa laget på flera positioner då det ju handlar om ett lagspel. En av mina styrkor är min spelintelligens och nackdelen med att hantera många positioner är väl möjligen att man inte kan träna på en enda detalj i sitt spel, utan måste hålla i gång alla delar parallellt.

Vilka delar i ditt spel behöver du vässa ytterligare framöver?

-Jag behöver bli ännu vassare tekniskt, framförallt i den sista tredjedelen framför mål där det är oerhört små detaljer som avgör. Sen finns det även en del småsaker runt de mentala bitarna jag vill förbättra. Men efter förra säsongen känns det klart tydligare vad jag behöver träna ytterligare på.

Så hur ser du på era chanser som lag att nå ännu längre kommande säsong?

-Jag tycker det ser väldigt bra ut och våra yngre spelare har nu vana av en hel Superligasäsong vilket kommer att märkas. Så får vi fortsätta att bygga vidare på det vi gjorde bra den här säsongen så tror jag det kan bli riktigt bra.

Utöver innebandyn så pluggar du på universitet – hur går det?

-Det funkar bra att kombinera innebandy med studier tycker jag. Jag går nu in på mitt femte år i studierna till Civilingenjör inom mjukvaruteknik och trivs bra.

Linköpingstränaren Johan Astbrant är glad att Yousif nu förlängt:

-Kul att Yousif skriver på nytt kontrakt. Han är den perfekta lagspelaren som oavsett roll alltid ger max och sedan är han omtyckt både på och utanför planen. Hans resa är imponerande där han jobbat sig upp från division 1 spel till att spela på två femmor i ett SSL-slutspel på mindre än ett år.

Vi säger stort lycka till Yousif som lirar i Linköpingströjan även framöver!

  • Fakta: Yousif Touma
  • Ålder: 24
  • Linköpings stats: 64 poäng på 97 spelade matcher i Linköpingströjan (SSL, FBC och IBK Ungdom)
  • Moderklubb: Trosa Edanö IBK