03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Tung övertidsförlust mot jumbon

3 december 2022 20:26

Linköping inledde hemmamatchen mot Gävle övertygande och hade en klar 3-0 ledning. Men med ett obefintligt självförtroende i kombination med skador och utvisningar för Linköping så vände nollpoängaren Gävle matchen för att till slut vinna med 5-4 efter förlängning…

Bra start för Linköping

Linköping fick en kanonstart på matchen när Jesper Alm satte dit 1-0 redan innan två minuter spelats. Gävle tilläts visserligen sticka upp i lite ströchanser men Linköping jobbade på tålmodigt och 2-0 kom mitt i perioden (Olle Abrahamsson petade in bollen på mållinjen) och även 3-0 med en minut kvar (Kevin Söderling fick bollen över mållinjen). Dock hann Gävle med en reducering i slutsekunderna av första vilket kändes onödigt i en övrigt bra Linköpingsperiod.

Bättre Gävle i mittperioden

I andra perioden spelade Gävle upp sig och dessutom fick viktige hemmaspelaren Simon Palmén lämna planen med en stukad fot i början av perioden. Mitt i perioden drog Linköping på sig en utvisning (2+10 minuter) som gästerna utnyttjade fram till 2-3 och minuten senare rullade Gävle upp hemmalaget och kvitterade till 3-3 och nerven var nu påtaglig i hemmalägret. Efter målet hade båda lagen chanser och därför var Emil Lögdbergs 4-3 mål med tre minuter kvar av perioden superviktigt.

Nerverna utanpå och utvisningstätt i tredje

I tredje perioden blev det tydligt att det var två lag i desperat behov av seger. Flera (onödiga) utvisningar och en hel del nerv framförallt i hemmalaget men inga mål åt något håll. Linköping såg ändå ut att kunna reda ut stormen och knipa den ack så viktiga triumfen. Men med mindre än två minuter kvar plockar Gävle sin målvakt och det får resultat direkt när man kvitterar till 4-4 vilket också blev resultatet vid full tid