Lördag
15 Okt 1 match
Onsdag
19 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Idag 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match

Tung övertidsförlust mot jumbon

3 december 2022 20:26

Linköping inledde hemmamatchen mot Gävle övertygande och hade en klar 3-0 ledning. Men med ett obefintligt självförtroende i kombination med skador och utvisningar för Linköping så vände nollpoängaren Gävle matchen för att till slut vinna med 5-4 efter förlängning…


Bra start för Linköping

Linköping fick en kanonstart på matchen när Jesper Alm satte dit 1-0 redan innan två minuter spelats. Gävle tilläts visserligen sticka upp i lite ströchanser men Linköping jobbade på tålmodigt och 2-0 kom mitt i perioden (Olle Abrahamsson petade in bollen på mållinjen) och även 3-0 med en minut kvar (Kevin Söderling fick bollen över mållinjen). Dock hann Gävle med en reducering i slutsekunderna av första vilket kändes onödigt i en övrigt bra Linköpingsperiod.

Bättre Gävle i mittperioden

I andra perioden spelade Gävle upp sig och dessutom fick viktige hemmaspelaren Simon Palmén lämna planen med en stukad fot i början av perioden. Mitt i perioden drog Linköping på sig en utvisning (2+10 minuter) som gästerna utnyttjade fram till 2-3 och minuten senare rullade Gävle upp hemmalaget och kvitterade till 3-3 och nerven var nu påtaglig i hemmalägret. Efter målet hade båda lagen chanser och därför var Emil Lögdbergs 4-3 mål med tre minuter kvar av perioden superviktigt.

Nerverna utanpå och utvisningstätt i tredje

I tredje perioden blev det tydligt att det var två lag i desperat behov av seger. Flera (onödiga) utvisningar och en hel del nerv framförallt i hemmalaget men inga mål åt något håll. Linköping såg ändå ut att kunna reda ut stormen och knipa den ack så viktiga triumfen. Men med mindre än två minuter kvar plockar Gävle sin målvakt och det får resultat direkt när man kvitterar till 4-4 vilket också blev resultatet vid full tid

Billy gav Linköping nionde (!) raka förlusten

I förlängningen så hade Linköping kanske det vassaste lägena men självförtroende och effektiviteten saknas och när Gävle istället stack upp så var det vasse Billy Nilsson som gav gästrikarna deras första vinst för säsongen när han knäppte iväg ett bra avslut i steget.

Tufft schema närmast

Linköping har det givetvis tufft just nu och nu väntar dessutom två på pappret svåra bortamatcher mot Pixbo och Storvreta innan nästa hemmamatch spelas mot AIK lördagen den 17/12.