29 Mar 1 match

Förlust i bortamatchen mot Dalen

5 mars 2022 21:43

Linköping var visserligen nära poäng men känslan var hela tiden att hemmalaget Dalen behövde poängen mest i dagens match och slutresultatet skrevs till 6-5 (2-2, 3-1, 1-2). Linköpings vinstsvit stannade vid fem matcher och nu behövs förmodligen en seger i serieavslutningen mot Storvreta om Linköping ska fixa en topp-4 placering.

Palmén visade vägen

Dalen som fortsatt jagar en slutspelplats öppnade dagens match klart piggast och det stod 2-0 när knappt sex minuter spelats i Umeå Energi Arena. Linköping spelade dock upp sig och med två mål av Simon Palmén (assist tillbåda av Marre Karlsson) stod det 2-2 efter 20 minuter.

Svag inledning på andra

Men i mittperidoen var Linköpings inställning tillbaka till matchstarten och Dalens 3-2 kom redan efter sex sekunde rmot ett passivt Linköping. Även 4-2 och 5-2 kom tidigt i mittperioden. Linköping kvickande till på nytt och efter en missad straff kunde Olle Abrahamsson reducera till 5-3 vilket var resutlatet efter två perioder.

Hoppet tändes två gånger om

I tredje märktes det att det stod viktiga poäng på spel och båda lagen var rädda att skänka bort några chanser. Men när Oskar Seth gjorde 5-4 med sju minuter kvar tändes hoppet om vinst igen. Men Dalen svarade i princip direkt och tvåmålsöverläget var åter intakt. Tiden rann i väg för Linköpings del och Simon Palméns 5-4 mål med mindre än minuten kvar var det närmaste Linköping kom poäng.

Fri entré och vinstbehov mot Vreta

Vinsten gav Dalen hopp om slutspel medan Linköping som ju redan är slutspelsklara nu får sikta in sig på att slå Storvreta hemma nästa lördag om målet är en topp-4 plats vilket ger hemmaplansfördel i kvartsfinalspelet. Mot Storvreta är det dessutom fri entré!