Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Matej har skrivit nytt kontrakt med Linköping!!!

17 januari 2020 16:54

Mycket glädjande fredagsnyheter! Matej Jendrisak kom till Linköping 2014 och sedan dess har centern varit lagets klart lysande stjärna och under tiden i Linköping har han etablerat sig som en av världens mest profilstarka innebandyspelare. Nu står det klart att tjecken stannar i Linköping flera år framöver (kontrakt är skrivet på 2 + 1 år).


Få spelare i innebandyvärlden har en så stor respekt med sig som Matej Jendrisak. Han ger alltid 100% och ställer oerhört stora krav på sig själv och sin omgivning. Matej är helt enkelt professionalitet personifierad.

Därför är Linköping Innebandy oerhört stolta och glada att 30-åringen med sin enorma rutin nu förlänger sitt kontrakt med klubben. Matejs meritlista är enorm…  112 landskamper för sitt Tjeckien, över 200 SSL-matcher och närmare 300 poäng i Superligan med Linköping. VM brons, dubbla SM-silver med Linköping och utsedd till SSL:s bäste center för att nämna några av Matejs många meriter.  

Du blir nu kvar i Linköping i 2-3 år till – hur är känslan nu när allt är klart?

-Mitt första val har hela tiden varit att vara kvar i Linköping men under sommaren och hösten har vi funderat en hel del på vår framtid och om vi skulle flytta hem till Tjeckien. Men under julen bestämde vi oss att stanna i Sverige och Linköping och motivet är framförallt att jag tror jättemycket på Linköping Innebandy som klubb och att jag känner att jag fortsatt kan utveckla mitt spel och då vill jag göra det med och mot de bästa spelarna i världen.

  Kan du beskriva dina år i Linköping?

-Jag skrev på för ett år när jag kom från Tjeckien och det gick väldigt bra direkt och även andra året gick vi till final och redan då hade jag byggt upp en stark relation med klubben och staden. Sedan har åren gått väldigt fort men jag tror väldigt mycket på framtiden i klubben.

Vilka är höjdpunkterna så här långt?

-Självklart är det SM-finalerna men kanske ännu mer kvartsfinaler och semifinaler här hemma i Sporthallen. Fullsatta läktare och en fantastisk atmosfär, det är det man som spelare gillar allra mest och det är det som driver mig framåt hela tiden.

Vad är det du gillar med Linköping och som gjort att du blivit kvar i staden och Sverige så länge?

-Det är framförallt att jag hela tiden haft förtroende och att det funnits en bra grund med kompisar och bra ledare. Sen nu har jag ju gått från den yngre sidan till de mer rutinerade äldre spelarna och det är också något jag gillar och vill vara en del av.

Hur ser du på din framtid i klubben inom 2-3 år - Vad vill du uppnå med laget och personligen?

-Som sagt så fanns valet att flytta hem igen men jag har en väldigt bra känsla att vi kan uppnå något riktigt bra de kommande åren. Klubben får hela tiden fram nya unga spelare samtidigt som jag vet att allt sköts bra med de ekonomiska bitarna som jag själv jobbar med. Klubben jobbar bra med de barn och ungdomslagen så jag ser det ur ett större perspektiv än bara SSL-lagets framgångar.

Jag har ibland hört ryktet att du är på väg nedåt i banan… Ser du dig själv som back inom några år?

-Det är nog mest något vi skojat om att när jag blir för långsam och inte orkar springa får jag spela back. Jag ser mig absolut som center i många år framöver och i Linköpings sätt att spela betyder det att centern är mer ”halvback” så jag är kanske mer defensiv än många andra centrar redan i dag.  

Ni är mitt uppe i ett race för att ta er till slutspel – vad tror du om det? Fixar ni det?

-Det tror jag absolut och i ett slutspel tror jag vi kan slåss med alla lag. Vi har ju haft vår svacka men de senaste 1,5-2 månaderna tycker jag vi spelar mycket bättre. Gillek kom in med bra tankar och vi har en annan stabilitet just nu. Så allt är bara upp till oss själva nu.

Hur ser framtiden ut för dig och klubben – hinner du med ett SM guld med Linköping?

-Absolut, och det var just därför jag valde att stanna i klubben och skriva ett längre kontrakt. Ge det några år men jag tror vi kan gå hela vägen till ett guld när jag är kvar.  

Fakta: Matej Jendrisak

  • Ålder: 30 år (född 1989)
  • Säsonger Linköping: Kom till klubben 2014 (inne på sjätte säsongen)
  • Meriter Linköping: 217 matcher och 288 poäng i SSL (dubbla SM silver och utsedd till ligans bäste center)
  • A-Landskamper: 112 st för Tjeckien
  • Moderklubb: Torpedo Havirov