Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 1 match
Fredag
21 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match

Astbrant inför Kalmarsund borta ikväll kl. 19:00

20 november 2019 11:40

I kväll möter Linköping ett formsvagt Kalmarsund som nu radat upp fem raka förluster. Men även Linköping kommer till matchen med en förlust i bagaget (Pixbo hemma) så det är två segersugna lag som drabbar samman i Kalmar Sporthall.


Vi tog ett snack med Linköpings tränare Johan Astbrant strax innan avfärd till den småländska kuststaden.

Hur är stämningen i laget inför kvällens match?

-Jag tycker vi tränar på bra och är ett välmående lag för tillfället. Vi tittar inte jättemycket på vår tabellplacering just nu utan vet att med trepoängssystemet så går allt väldigt fort. Det är ju till exempel inte länge sedan både vi och Mullsjö var i jättekris och nu några omgångar senare är det annorlunda. Så allt handlar om att vi arbetar på med rätt saker över en längre tid.

Förlust mot Pixbo senast – kommentar till den matchen?

-Först och främst måste jag ge en eloge till Pixbo som är det lag jag tycker har spelat den bästa innebandyn av de lag vi mött så här långt. Storvreta och Falun i all ära men Pixbo utifrån deras förutsättningar och förhandstips tycker jag levererat bäst. Sedan har de Fritzell som är i sitt livs form vilket märktes tydligt. Beträffande matchen som sådan så gör vi en svag första period där Blom i målet räddar oss från större underläge. I andra är vi bättre och borde kanske kommit i kapp målmässigt. Men tredjeperioden är inte vad vi önskade. Vi måste hitta ett mindset inför tredje perioderna generellt. Har vi varit i ledning har vi blivit lite för passiva och är vi i underläge har vi inte lyckats får till rätt forcering för att komma i kapp, så våra tredjeperioder måste bli bättre.

Kalmarsund bör ju vara aningen desperata efter fem raka förluster – hur bör ni utnyttja det?

-Självklart har de gått tungt på slutet och förlusterna mot Sirius och Jönköping hemma är de säkert inte nöjda med. Men vi fokuserar inte på deras insatser i de senaste omgångarna. Det är lätt att titta på formkurvor och tabellplaceringar men väldigt mycket handlar om vilka lag man mött och om det är hemma eller bortaplan. Kalmarsund är ett bra lag och jag tror ändå de är nöjda med sin säsong på totalen då man ligger på en slutspelsplats just nu vilket är deras målsättning. För vår del handlar det om att ha fullt fokus, ha hög disciplin och vara noggranna. Det är tyvärr det krassa svaret jag kan ge.

Läget i laget Linköping:

-Det är samma matchtrupp som senast mot Pixbo (Markus Lindström och Max Wahlgren saknas fortsatt) men nu när vi har två bortamatcher på fyra dagar med massor av bussåkande måste vi justera lite i formationerna så vi får spets i tre formationer för att orka i båda matcherna. Så det skiljer sig lite från Pixbo senast, avslutar Astbrant.

Linköpingsspelare att hålla koll på:

-Simon Palmén – Är Palmén på sitt bästa humör är han absolut en av ligans bästa centrar och en spelare som kan luckra upp alla SSL-försvar.

-Olli Laine – Finländaren går från klarhet till klarhet i Linköping och Olli har haft en konstant positiv utveckling sedan han kom in från TPS Åbo.

-Oskar Hovlund – Ogge bör räknas som en av SSL:s topp-3 bästa backar (tillsammans med Tobias Gustafsson och Emil Johansson) och är med sin enorma arbetskapacitet ett konstant orosmoln både offensivt och defensivt för motståndarna.

Motståndarkollen Kalmarsund:

De flesta lagen (Falun och Storvreta undantaget möjligen) har sina toppar och dalar under säsongen. För Kalmarsunds del så är man just nu inne i en djup svacka med fem raka matcher utan vinst. Senaste vinsten kom faktiskt så långt tillbaka som 15 oktober mot Warberg. Men tack vare fem vinster på de sex första matcherna av säsongen så ligger Kalmarsund ändå på den sista slutspelsplatsen med 16 inspelade poäng.

Spelare att hålla koll på:

-Marcus ”56” Johansson – står skottredo på samma vänsterkant i Kalmar Sporthall som han gjorde i Linköpings dito för ett antal säsonger sedan. Kommer passen någorlunda rätt så nyper han dit den. 15 mål har Marcus fixat så här långt.

-Kim Nilsson – legendaren har främst blivit en framspelare på äldre dar. 15 assist har Kim:s Salmingklubba levererat så här långt.

-Simon Nilsson – En back som gillar att stå i vägen på alla sätt och allt som oftast brukar han vilja ta minst en brottningsmatch med vår egen Marre Karlsson när lagen möts.

Kalmarsund - Linköping i kväll kl 19:00 i Kalmar Sporthall. Matchen följs på SSLplay.se