Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför cupreturen mot Nykvarn ikväll kl 19:00

19 oktober 2022 11:31

Vinst inte bara vid full tid utan också efter förlängning, det är vad som krävs av Linköping ikväll om inte Svenska Cupäventyret inte ska ta slut mot allsvenska Nykvarn. Superligan vs Allsvenskan talar ändå för Linköping!


Linköping åkte lite oväntat på en förlust i första matchen (6-7) på bortaplan mot Nykvarn där tre Nykvarnmål på drygt 1,5 minut i mittperioden blev avgörande. Detta betyder att Linköping måste vinna kvällens match under full tid för att ta mötet till en tio minuter lång sudden death. Inga mål där så väntar straffar. Så räkna med spänning ikväll.

-Vi har mestadels pratat om saker i vårt spel som vi som lag ska förbättra rent generellt och inte tittat specifikt på förra matchen mot Nykvarn, svarar Linköpingstränaren David Gillek på frågan vad som måste till jämfört med förra mötet med Nykvarn.

Läget i laget Linköping:

Man kan ju sätta ett litet frågetecken för formen hos Linköping som utöver förlusten mot Nykvarn i cupen även har tre raka nederlag i Superligan. Men Linköping brukar ha en dipp under säsongen för att sedan vakna till och förhoppningsvis kommer vändningen ikväll.

-Jämfört med senast mot Helsingborg så är Jesper Alm är tillbaka medan William Almlöf fortsatt saknas, säger Gillek om truppläget inför kvällen.

Bortakollen Nykvarn:

Nykvarn är ett givet lag när man pratar om vilka lag från allsvenskan som kan ta klivet upp till SSL. Laget kanske inte inledde allsvenskan norra helt övertygande men på de senaste två matcherna har det blivit två vinster och 18-3 i målskillnad och nu ligger sörmlänningarna tvåa i tabellen. Oscar Janthe är poängbäst i laget men lagets stora stjärna är givetvis VM-aktuelle Hampus Ahrén.

Linköping vs Nykvarn i kväll kl 19:00 Linköpings Sporthall

Linköping Innebandy bjuder alla lag i Östergötland och Södermanland på fri entré (endast biljettens administrationskostnad på 29:- betalas). Se länk som skickats till föreningarna.

Matchvärd är Föreningspizzan