Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match

Linköping och Astbrant laddar om för intensiv avslutning på säsongen

6 februari 2020 09:06

Åtta matcher på 36 dagar är det som väntar Linköping nu när SSL går in i sitt avgörande. Linköping har via fyra raka segrar tagit sig upp ovanför slutspelsstrecket och med fem hemmamatcher kvar bör väl laget fixa minst en åttondeplats? Hur ser tränaren Johan Astbrant på uppehållet och de kommande intensiva veckorna?


VM-kvalet är över – vad säger du om Sveriges insats och kvalet som sådant?

-Jag tycker man måste hitta ett annat koncept som gör kvalet mer attraktivt. När skillnaderna är så stora mellan lagen blir det tyvärr ointressant och avslaget. Det blir ju för få matcher som gäller något och tittar man till exempel på finalen mellan Sverige och Danmark så gällde den ju ingenting då båda lagen redan innan matchen var klara för VM.

Hur har uppehållet sett ut för Linköpings del?

-Det har sett jäkligt bra ut och killarna har slitit på riktigt bra. Vi fick in massor av energi i gruppen av vinsterna innan uppehållet och det är elitidrott vi sysslar med och segrar ger medvind. Vi körde relativ tuff fys med fystester i förra veckan medan vi från och med måndag denna vecka har gått över till innebandyträning och med fokus på matchen mot Dalen på lördag.

Har alla utom Oskar Hovlund (var ju med och spelade VM-kvalet) kunnat träna på för fullt?

-Några spelare gick in till uppehållet med lite småskavanker så de har fått köra lite lugnare och kunnat köra rehab träning i stället. Men som det ser ut nu är alla spelklara till på lördag.

Matej Jendrisak och Ondrej Nemecek stod över VM-kvalet för Tjeckien – det bör ju vara till er fördel nu?

-Självklart är det bra för oss som klubblag att ”slippa” skicka i väg spelare till olika landslag så här i slutet av säsongen med risk för eventuella skador. Men samtidigt vill vi alltid vara en klubb som producerar landslagsspelare då det ger mycket för både individerna och klubblaget med landslagsinfluenser, så det är ju lite dubbelt och beroende på hur man ser på det.

Nu väntar Dalen hemma på lördag – de hade många spelare med i VM-kvalet, något som kan spela in på lördag?

-Nej det spelar nog inte någon större roll även om jag hörde att några av deras spelare fick med sig småskador hem från kvalet. Jag tror nog alla spelar på lördag så det är inget som avgör.

Dalen blir oftast tight och jämnt – vad har publiken att vänta sig?

-Vi har ju mött dem två gånger denna säsong och hemma så var det jämnt till sista perioden innan de gasade ifrån och vann klart. När vi möttes i Umeå var vi klart bättre och avgjorde tidigt även om de kom i kapp målmässigt i slutet. I den matchen kom de inte alls upp i nivå så jag räknar med ett revanschsuget Dalen på lördag och utgår från att det blir en tuff och fysisk match. Dessutom är det viktiga poäng på spel då vi går om dem i tabellen om vi vinner.

Spelschemat för er del ser ju onekligen bra ut med fem hemmamatcher och tre söndagsmatcher på bortaplan inom bra avstånd kvar.

-Även här finns det olika sätt att se på det. För självklart ser spelschemat bra ut för vår del men vi kommer bara att möta ”högmotiverade” lag som antingen är inblandade i nedflyttningsstriden, kampen om slutspelsplatserna eller toppositionerna. Dessutom har vi ju så här långt inte presterat bäst mot lagen i botten av tabellen som spelar extremt defensivt, så där måste vi nu hitta nycklarna. Våra bästa matcher har vi ju i stället gjort när vi vunnit mot topplag som Falun, Storvreta och Mullsjö.

Åtta matcher på lite mer än en månad – är ni väl förberedda för det ”slutspelsrace” som väntar de kommande 36 dagarna?

-Vi började prata slutspel direkt efter jul så vi har haft detta fokus under en längre tid nu. Vi har varit på en framgångsrik jakt sedan dess och vi kommer fortsätta jaga på till sista grundseriematchen är avklarad.

Så här ser de återstående åtta omgångarna ut för Linköping:

  • Dalen hemma lör 8/2 kl 15:00
  • Höllviken hemma ons 12/2 kl 19:00
  • Helsingborg borta sön 16/2 kl 15:00
  • Warberg hemma sön 23/2 kl 16:00
  • Växjö borta sön 1/3 kl 16:30
  • Visby hemma ons 4/3 kl 19:00
  • Pixbo borta sön 8/3 kl 16:00
  • Kalmarsund hemma lör 14/3 kl 15:00