Ny strafförlust - nu mot jumbon Höllviken

23 november 2019 18:03

Linköping lyckades hämta upp underläge 2-4 i slutet av matchen till likaläge vilket var viktigt. Men efter en mållös förlängning vann Höllviken efter straffläggning med 5-4 (2-2, 1-0, 1-2, 1-0) och Linköping inkasserade därmed tredje raka förlusten.

Linköping lyckades inte betvinga jumbon Höllviken utan hemmalaget lyckades vinna efter straffläggning detta trots att Linköping förde mycket av spelet och vann skottstatistiken i alla tre perioder. Linköping hämtade upp underläge 4-2 till 4-4 i slutminuterna men det räckte alltså bara till en poäng. Olle Abrahamsson utmärkte sig i Linköping med två mål och en assist. Martin Karlsson och Oskar Hovlund gjorde de övriga Linköpingsmålen.

4 mål på 5 minuter i 1:a

I period 1 var det fem intensiva minuter där Höllviken tog ledningen två gånger om men där Linköping snabbt lyckades kvittera skåningarnas ledningsmål.

Dubbla PP försök för trubbigt Linköping

Mittperioden borde gått i Linköpings favör. Spelövertag och dubbla powerplayövertag borde ha resulterat i några mål men trubbigheten var tyvärr tydlig och i stället var det hemmalaget som lyckades göra det enda målet i andra perioden.

Två täta Linköpingsmål räddade en poäng

Avslutningsperioden började med numerärt underläge för Linköping och det var något Höllviken utnyttjade fram till 4-2. Linköping lyckades inte få till en rejäl press efter 4-2 målet men plötsligen blixtrade det till med två täta mål (mindre än två minuter mellan målen) där man gick från 4-2 till 4-4 och Höllviken begärde time-out. Målen gjordes av eftermiddagens klart vassaste spelare Martin Karlsson och Olle Abrahamsson. Dock hände det inget mer i matchen som gick till förlängning.

Repris på Kalmarsund

Förlängningens fem minuter med 4 mot 4 spel bjöd på några få farligheter men förblev mållös och där känslan var att Höllviken ville få till straffar. Straffläggningen gick kvickt. Oskar Hovlund missade sin straff medan Johannes Wilhelmsson satte sin och säkrade så Höllviken lämnade jumboplaceringen.

Linköping står över veckoomgången och nästa match är mot Storvreta den 1 december hemma i Sporthallen.