Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Pixbo borta först ut i jakten på säkrat slutspel

6 mars 2020 08:30

Efter veckans vinst mot Visby så ser Linköpings slutspelschanser väldigt goda ut men än är det för tidigt att ropa hej. Nu återstår två matcher av grundserien, Pixbo borta nu på söndag och Kalmarsund hemma nästa lördag. Nu gäller det!


Linköpings uddamålsseger mot Visby i onsdags var absolut nödvändig då det fortsatt är tätt läge i tabellen runt slutspelsstrecket.

30 omgångar av 32 är kompletta i SSL och mycket har klarnat. Falun tar hem serien och slår nytt poängrekord och efter denna omgång står det också klart att nykomlingarna Warberg och Visby som de flesta förutspådde får lämna finrummet direkt. Lagen på plats 10-12 (Jönköping, Höllviken och Sirius) kan andas ut och har därmed inget att spela för i de avslutande omgångarna.

Placeringsmässigt så kan fortsatt tredjeplacerade Pixbo gå förbi Storvreta upp på andraplats och därmed få välja motstånd (bland lagen på plats 5-8) tidigare till kvartsfinalspelet.

Men det klart mest intressanta inför avslutningen är ju vilka lag som till slut fixar slutspelsplatserna. Linköping tillsammans med Mullsjö och Dalen ligger klart bäst till med sina 49 poäng. Men inget av dessa lag kan slappna av än då åttan Helsingborg har 46 poäng och nian Växjö utanför slutspel har 44 poäng.

Självklart blir därför Linköpings möten med Pixbo borta på söndag och Kalmarsund i sista omgången det vi mest fokuserar på. Men intressanta matcher i slutomgångarna att följa blir även Mullsjö-Helsingborg nu på söndag men även Växjö-Mullsjö och Helsingborg-Dalen i slutomgången kan bli högintressanta beroende på slutresultaten i nästa omgång.

Till saken hör också att samtliga lag som har 49 poäng (bl.a. Linköping) kan klättra förbi slutspelsklara Kalmarsund upp på femteplatsen. Och visst vore det riktigt kul om Linköpings hemmaavslutning mot just Kalmarsund blev en kamp om fjärdeplatsen i tabellen och därmed en ev. sjunde och avgörande match i Sporthallen. Men först tar vi sikta på tre poäng mot Pixbo på söndag och ett säkrat slutspel!

Omg 31 - Pixbo-Linköping sön 8/3 kl 16:00 - Wallenstamshallen

Omg 32 - Linköping-Kalmarsund lör 14/3 kl 15:00 Linköpings Sporthall