Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

INFÖR KVARTSFINAL 3 IKVÄLL KL 19:00 i SPORTHALLEN

23 mars 2022 11:12

Linköping möter i kväll Storvreta i den tredje kvartsfinalen. De två första matcherna har gått till Storvreta och nu behöver Linköping studsa tillbaka och reducera matchserien till 1-2 om spänningen i matchserien skall leva vidare.


-Jag vill framförallt se mer desperation i vårt anfallsspel och det ska förhoppningsvis ge oss fler målchanser, svarar Linköpings coach David Gillek runt vad han nu vill se jämfört med match 1 & 2.

Linköping är som sagt i behov av en vinst i kvartsfinalmötet med Storvreta i kväll. Visst, det är bäst av sju matcher men att hamna i ett 0-3 underläge istället för 1-2 sänker givetvis oddsen för ett avancemang till semifinalen dramatiskt.

Kvartsfinalseriens utveckling

Linköping hade två raka grundserievinster mot Storvreta men i första kvartsfinalen var det Uppsalalaget som ägde matchen och vann övertygande med 8-4 i Sporthallen. Match 2 var klart bättre ur Linköpings synvinkel där man också var i ledningen med 3-2 inför sista perioden. Men väl där var det Storvreta och Filip Eriksson (3 mål i perioden) som vände på steken och vann med 5-3 inför sin hemmapublik.

Läget i laget:

Alla friska och spelklara så Gillek aviserar inga förändringar i matchtruppen jämfört med match 2.

Slutspelstopics:

En enda utvisning?!? – Visst behöver inte en bra slutspelsmatch/serie betyda stök och massa utvisningar. Men att det varit en enda utvisning (för liggande spel dessutom) på två matcher mellan lagen visar att det varit mer försäsongsfeeling än slutspelskamp så här långt.

1-2, 1-2, 1-2!!! - Det är en klassisk resultatrad från Sveriges VM turnering i fotboll 1990. Alla övriga SSL-kvartsfinaler har nu detta resultat och givetvis vill vi även ha ett fjärde 1-2 resultat ikväll runt 21:00.

Slutspelsjokern!!! – William Almlöf (Vaxholms bidrag (?) till innebandyeliten) har klivit fram som Linköpings bäste poängspelare så här långt i kvartsfinalerna. Tre mål och en assist på två fighter från en spelare i en tredjefemma är starkt!!

Zorro!?! – Jesper Alm är näst bäste poängplockare i Linköping och dessutom dammade den alltid stenhårt jobbande Alm av zorrostickan i match 1 när han gjorde 2-5 målet – zorromål är ju som bekant alltid ok förutom när motståndarna zorrar :-)

Linköping vs Storvreta i Kvartsfinal 3 av 7 i kväll 19:00 i Linköpings Sporthall

Matchvärd är Botrygg AB som också bjuder sina hyresgäster på fri entré till kvällens match (se separat utskick som gått ut till alla hyresgäster från Botrygg).