Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

INFÖR SIRIUS HEMMA IKVÄLL Kl 19:00

9 februari 2022 09:25

Linköping spelar i kväll andra hemmamatchen på 48 timmar så det är definitivt slutspelstempo i matchandet nu. I kväll är det jumbolaget Sirius som kommer till Sporthallen och förhoppningen förutom tre poäng är också att publiken börjar komma tillbaka till Sporthallen nu när publikrestriktionerna släppts.


Linköping mötte Växjö i måndags i en match där laget inte kom upp i normal nivå för än i slutet av matchen. Mycket omkastningar i spelschemat samt ett stökigt sjuk och skadeläge är det. Men i kväll gäller det att hitta tillbaka till vinnarspåret om Linköping ska haka på i toppen av tabellen.

Läget i laget:

Fyra av sex ordinarie backar saknas till kvällens match. Filip Samuelsson, Nicola Bischofberger, Emil Lögdberg samt Jonathan Hallin är alla borta vilket givetvis gör att det blir stora omkastningar i laget.

-Läget i laget är väldigt oklart där vi får ta en dag i taget. Vi har ju varit väldigt förskonade från sjukdomar och sena återbud under säsongen men nu kommer allt på en gång och det är klart att det inte är så optimalt nu med tätt matchande. Men sånt ingår i idrotten så är bara att gilla läget, kommenterar Linköpingscoachen David Gillek läget.

Andreas Blom och Ludvig Bäckman Forkner saknas sedan innan p.g.a. skador.

Mot Växjö senast fick succémålvakten Leo Torell Hagström kasta in handduken och unge David Henningsson hoppa in med kort varsel och stod för en bra match i målet.

-Det blev en sen ändring men Leo är tillbaka mot Sirius, fortsätter Gillek.

Med tanke på omständighterna så är dessutom assisterande tränaren och förre landslagsbacken Martin Hovlund nu uppsatt i truppen.

-Han kan spela men vi hoppas ändå inte behöva honom i kväll. Men som läget ser ut på backsidan just nu så kommer han börja träna fullt ut med laget, fortsätter Gillek.

Bortakollen Sirius:

Inför säsongen var kanske inte Sirius tippat som ett slutspelslag men heller inte som den slagpåse man nu blivit. Mycket har gått fel så här långt och kanske är det Sirius som fått tagit smällen när det återfinns hela tre Uppsalalag i SSL? Men självklart har klubben och spelarna jobbat på för att få till en vändning och Linköping måste vara fullt påkopplade för att inte ge Sirius det lilla halmstrå de är ute efter.

-Sirius har spelat upp sig så kommer bli en tuff match. För oss handlar det om att ta revansch på oss själva efter senaste matchen och leverera bra innebandy som leder oss till seger, säger Gillek om motståndet i kväll.

Hot topics:

-Publiken!!! – Efter en lång ökenvandring får publiken från och med i kväll äntligen sluta upp i Sporthallen utan några restriktioner. Hallen fylls förmodligen inte från en dag till en annan men över tid och definitivt till ett slutspel behövs verkligen publiken för att lyfta spelarna när det behövs.

-Etta till sexa till trea??? – Två förluster och några framflyttade matcher och vips har Linköping gått från serieledning till en sjätteplats. Men vinst i kväll skulle ge både en självförtroendeboost samt en tredjeplats i tabellen.

-Målvaktsfrågan!?! – Andreas Blom började säsongen som målvaktsetta, Leo Torell Hagström tog över när Blom skadade sig och Leo landslagsnominerades för sina insatser. I måndags mot Växjö var det David Henningsson som stod. Inte många SSL-lag har tre så vassa målisar att välja på.