Linköping utan chans i Kalmar

15 februari 2023 21:03

Linköping kom till Kalmar med fin form men efter två riktigt svaga perioder i SBB Arena var det hemmalaget som relativt ostört kunde plocka alla tre poängen. Slutresultatet blev 8-4 (2-2, 3-0, 3-2) sedan Linköping snyggat till resultatet i slutminuterna.

Offensiva lag i första

När matchen väl kom igång efter att handbollsklister avlägsnats från målgården var det en svängig första period vi bjöds på.

-Överraskande offensivt från båda lagen, sa Matej Jendrisak i första periodpausen. Kalmarsund gjorde 1-0 men därefter var det Linköping och nämnde Jendrisak som från sin pointposition satte 1-1 i powerplay med ett välplacerat skott. Strax därefter hittade Oskar Seth fram till Simon Palmén som fixade 2-1 till Linköping. Men efter bolltapp bakom eget mål kunde hemmalaget fixa 2-2 i denna chansrika period.

Kalmarsund för hela slanten i andra

I mittperioden var det Kalmarsund som fick (och tog) tag i taktpinnen med tre mål på de första sju minuterna. Slarv och ett par onödiga utvisningar från Linköping satte hemmalaget rejält i förarsätet när 40 minuter spelats.

-Vi måste våga för att vinna i tredje, tyckte Oskar Seth i TV intervjun inför tredje perioden.

Ingen spänning alls i tredje

Men det var aldrig nära. Efter en rejält svag inledning av Linköping i den tredje perioden kunde Kalmarsund gå ifrån till 8-2 utan att störas av Linköping. Efter det var matchen i princip över även om Linköping snyggade till siffrorna i slutminuten med två mål i 6 mot 5 spel.

-Jag är fruktansvärt besviken på vår insats i andra och tredje perioden där alla faller utanför ramarna från målvakt upp till forwards, sa en märkbart irriterad David Gillek efter slutsignalen.