Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Linköping redo för mästarna

1 december 2019 09:42

I kväll kl 17 tar sig Linköping an de svenska mästarna Storvreta hemma i Sporthallen. Självklart tuffast tänkbara motstånd men Linköping andas optimism och har allt att vinna i denna match som blir den första med David Gillek i båset som assisterande tränare.


Linköping nu med tränartrion Astbrant, Laakso och Gillek har fått en boost av att en ny tränarröst nu kommit in i laget.

-Det för definitivt in ny energi i gruppen. David har hållt i träningarna både onsdag och torsdag och det har varit spännande för alla att få in nya idéer och vinklingar på saker och ting, säger Linköpings huvudtränare Astbrant om Gilleks intåg.

Linköping har bra form då man tagit poäng i fem av de sex senaste matcherna men självklart är ju ambitionen att ligga högre än den nuvarande tiondeplatsen man innehar och vad skulle då kunna passa bättre än en trepoängare mot Storvreta?

-Vi kan ju inte tro att vi ska ta poäng mot Storvreta genom att bara försvara oss. Så våprt spel med boll och hur vi kan hota dem är ju nyckeln i dagens match, säger Asta inför dagens svåra hemmamatch.

Läget i Linköping:

Innebandyikonen David Gillek klev i veckan in som assisterande tränare tillsammans med Johan Astbrant och Martin Laakso där mullsjösonen främsta fokus på det offensiva spelet. Frågan är dock om något av detta kommer att synas redan på söndag och till saken hör ju att mötena med just Storvreta brukar betyda relativt mycket spel utan boll.

-Vi tränare har ju satt ett koncept för hur vi gör under match där Martin fokuserar mest på statistik, jag är fortsatt matchcoach och David ska jobba hårt med offensiven under matchens gång., säger Astbrant om tränarnas uppdelning.

Oskar Hagberg har varit krasslig i veckan och det bestäms i dag om det blir spel eller ej annars samma trupp som senast. Olle Abrahamsson och Martin Karlsson har burit målskyttet i de två senaste matcherna. Duon har gjort alla Linköpingsmål utom ett (sex av sju) i dessa båda bortamatcher. Så självklart måste fler kliva fram på söndag.

Motståndarkollen Storvreta:

Vreta har en nolla i förlustkolumnen och precis som förhandstipsen ser man ut att kunna sluta etta i tabellen. Men vissa orosmoln finns ändå på den blåa Uppsalahimlen… Det största heter elitlicensen och för att klubben skall säkra fortsatt spel i den högsta ligan måste men uppvisa ett positivt eget kapital inom kort. Annars väntar tvångsdegradering till nästa säsong. Tittar man mer på det som händer på planen så vilar ett hot om avstängning över Robin Nilsberth (efter en propp på en WIC spelare) samt en fråga om Jimmie Pettersson lirar efter en dispyt med f.d. Linköpingstränaren Andreas Harnesk under senaste hemmamatchen. Men få saker berör verkar beröra laget och men klarar sig bra även utan några av sina stjärnor. I senaste matchen var det Emil Helmrich som klev fram och levererat mål

Senaste mötet (16 oktober):

Storvreta – Linköping 8-4. Linköping hängde med bra målmässigt i två perioder i IFU Arena. Men när Storvreta växlade upp i slutperioden hängde inte riktigt Linköping med och 4-3 efter 40 minuter blev 8-4 i tredje. Oskar Seth var i den matchen dubbel målskytt för Linköping.

Linköping - Storvreta i kväll kl 17:00 Linköpings Sporthall