Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Tjeckien med Rypar och Matej fick jubla mest under landslagshelgen

5 september 2022 10:06

Det var mängder av innebandylandskamper i helgen. I St:Gallen Schweiz var det Tjeckien med Matej Jendrisak och Josef Rypar som vann hela EFT turneringen där bland annat Rypar avgjorde matchen mot Sverige med Marre Karlsson i laget.


Josef Rypar är kanske mest känd som stabil back i Linköpings SSL-lag men när det kommer till landslagsspel med sitt Tjeckien har han oftast en mer offensiv roll och det var faktiskt Rypar som var den som sänkte världsmästarna Sverige med sitt straffmål (7-6 till Tjeckien). Tjeckien där även centergiganten Matej Jendrisak ingick vann hela fyrnationsturneringen efter straffsegrar mot Sverige och Finland samt uddamålsvinst mot Schweiz. Kan Tjeckien rubba Sverige/Finland dominansen i VM om några månader???

Martin Karlsson kallades in sent till Sveriges landslag och Marre" spelade de två avslutande matcherna mot Finland och Schweiz där det bland annat blev en assistpoäng i mötet med Finland för Marres del. Sverige spelade för övrigt oavgjort i alla tre landskamper men föll därefter i samtliga på straffar.

Hampus Andersson spelade för Sveriges U19 landslag i St:Gallen och U19 killarna hade samma utdelning som herrarna då det blev strafförluster både mot Schweiz och Tjeckien (oavgjort vid full tid) samt en förlust under ordinarie tid mot Finland.

Nu samlar Linköpings SSL-lag ihop sig efter alla landslagsutflykter och närmast på programmet står ett Svenska Cupen möte med lokalkonkurrenten Ledberg i veckoslutet. Dubbla matcher väntar. Först borta på torsdagkväll (i Ebbepark) och därefter hemmamöte med Ledberg på söndag i Sporthallen.

SSL-premiären är två veckor bort (hemma mot Hagunda sön 18/8 kl 19:00 i Sporthallen). Se till att säkra era platser redan nu!