Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
10 Aug 1 match
Lördag
14 Aug 1 match
Söndag
15 Aug 1 match
Fredag
20 Aug 1 match
Lördag
21 Aug 1 match
Fredag
27 Aug 1 match
Söndag
29 Aug 1 match
Söndag
12 Sep 1 match
Onsdag
15 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match

Oskar Seth inför helgen i Växjö med matcher mot Vipers och Höllviken

19 augusti 2021 14:05

Linköpings SSL-herrar åker i dag torsdag till Växjö för att genomföra två träningsmatcher samt några träningspass. Laget har varit aningen brandskattat under senaste matcherna på grund av landslagsuppdrag och småskador. Vi kollade läget med Oskar Seth inför helgens matcher i Fortnox Arena.


Ni åker till Växjö redan i dag - vad är tanken skall hända i den småländska metropolen förutom matcherna?

-Tanken är att vi utöver matcherna ska hinna med tre träningspass i Växjö och efter matchen på lördag ska vi ut och käka med laget och ha lite skoj för att få in de nya gubbarna i laget.

Match mot nedflyttade Höllviken på fredag samt SSL-rivalen Växjö på lördag - vad säger du om dessa båda matcher?

-Först och främst är det kul med matcher! Det vi sagt ska gälla under hela försäsongen är att vi lägger allt fokus på vårt eget spel och inte ödslar någon energi på motståndet. Så vi kommer gnugga vidare på att sätta vårt spelsystem och att alla nya spelare kommer in i vårt spel.

Du har lirat alla träningsmatcher så här långt - det har blivit vinster mot Sirius och Karlstad samt en uddamålstorsk mot JIK. Vad säger du om dessa tre matcher?

-Det är som vanligt på försäsongen lite blandade insatser men jag tycker vi alla kommer in i det mer och mer. Gillek har ju testat en hel del och vi har inte haft några fasta formationer så här långt och det är svårt att dra några större växlar på matcherna. Mot just Jönköping har vi haft det svårt egentligen ända sen jag kom till Linköping så där ville vi verkligen vinna men nu gick det inte vägen. Mot Karlstad senast saknade vi åtta ordinarie spelare så där måste jag ge cred till alla unga spelare som kom in och levererade mot ett starkt allsvenskt lag som Karlstad.

Hur ser du på din egen form och dina insatser så här långt på försäsongen?

-Jag är inte hundra nöjd än utan vill bidra ännu mer i spelet men det kommer förhoppningsvis mer redan till helgen. Trots att jag bara är 23 år så känner jag att jag hjälper de yngre nya spelarna med lite tips and tricks här och där och det tycker jag känns bra att kunna göra.

Svenska cupens första omgång smög i gång i går. Linköping går in i omgång två nästa vecka och ni möter då antingen allsvenska Strängnäs eller Linköpingslaget Ledberg från division 1 - vad säger du om Svenska cupens entré?

-Jag skulle gärna spela två-tre tävlingsmatcher i veckan i stället för som i dag en match i veckan. Så för min del tycker jag bara det känns positivt med Svenska Cupen och att vi får fler matcher som gäller något. Sen hoppas jag att Strängnäs vinner mot Ledberg i första omgången så jag får möta brorsan, det vore kul.

Du har några års rutin av försäsonger - är din känsla att ni befinner er där ni önskar i förberedelserna inför kommande SSL-säsong?

-Vi har mycket kvar att jobba på och vi är inte alls uppe på den nivå där vi kan vara än. Dessutom har vi haft en del spelare borta på landslagsuppdrag samt skador så vi har saknat en hel del spelare så här långt. Men vi har tid på oss och nu gäller det att vi sätter spelsystem och får in de nya spelarna i tänket så kommer vi nog kunna komma väl förberedda till säsongsstarten.

Linköping - Höllviken fred 20/8 kl 17:00 i Fortnox Arena, Växjö

Växjö - Linköping lörd 21/8 kl 16:00 i Fortnox Arena, Växjö