Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Inför Linköping mot Mullsjö i kväll 19:00

9 oktober 2019 09:37

I kväll möts två revanschsugna lag som definitivt inte är nöjda med sina säsongsupptakter. Det lag som vågar mest och samtidigt lyckas omvandla revanschsuget till bra spel lär knipa flest poäng i kvällens drabbning i Sporthallen.


Självklart kan inte Linköping vara nöjda med säsongsinledningen med en poäng efter fyra matcher men samtidigt så skulle en vinst i kväll betyda att laget hoppar förbi just Mullsjö och direkt har häng på slutspelsplatserna i den jämna tabellen. Så med 28 matcher kvar av grundserien så är känslan att både Linköping och Mullsjö lär avancera rejält i SSL-tabellen innan sista omgången är spelad i vår.

-Statistiken talar för att vi ska fortsätta göra samma saker som innan, men en nyckel i kväll blir att vi måste jobba ännu hårdare i försvaret, säger Johan Astbrant inför kvällen.

Läget i Linköping:

Linköping har haft i de närmaste en komplett trupp under inledningen av säsongen och även till dagens match kan tränaren Johan Astbrant välja bland samma spelare som tidigare när han sätter ihop femmorna.

-Ja, det är bara Markus Lindström som fortsatt saknas så det är samma trupp som mot Sirius senast, fortsätter Astbrant.

Martin ”Marre” Karlsson är fortsatt het med mål i samtliga fyra spelade matcher. Matej Jendrisak är dock poängbäst (7 poäng). Kul att unge backen Filip Samuelsson fick göra sitt första SSL-mål senast mot Sirius sedan han snyggt följt med upp i anfallet och kallt satt dit sitt första Superligamål.

Bortakollen Mullsjö:

Mais fick en flygande start på årets SSL. Laget pulveriserade Sirius med 11-3 i premiären, Schweizförvärvet Jan Zaugg gjorde fyra mål och Nyhemshallen kokade. Dock har temperaturen svalnat rejält sen dess. Bortaförlusterna mot Falun (8-5) och Storvreta (10-6) är kanske inte så mycket att säga om men helgens hemmaförlust (2-5) mot lokalkonkurrenten Jönköping sved desto mer. Efter matchen har JIK strött så mycket salt man kunnat sedan flera spelare lämnat JIK för just Mais. I årets upplaga av Mullsjö lär ni säkert leta efter karaktärsspelare som Gillek, Rosén och Westlund som har lämnat. Men Mais har stuvat om en hel del inför säsongen och Gillek finns nu som assisterande tränare bakom Ulf Hallstensson (även Lisa Eskils är assisterande).

Linköping-Mullsjö ons 9/10 kl 19:00 Linköpings Sporthall