Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Filip Samuelsson förlänger med Linköping

15 januari 2021 08:48

Backen Filip Samuelsson blir Linköping trogen då han precis skrivit på ett nytt flerårskontrakt med klubben. 20-åringen som just nu är inne på sin tredje SSL-säsong i Linköping har haft en konstant utveckling och går mot en mycket spännande framtid i Linköping Innebandy. Och förhoppningsvis får Filip och hans Linköping äntligen spela 2021 års första SSL-match mot Mullsjö i morgon.


-Filip är en stor talang som redan nu är tongivande i vårt lag. Han utvecklas hela tiden och är extremt bra med och utan boll samt stark i duellspelet där han slår ut sin motståndare med sin snabbhet och teknik. Det allra bästa med Filip är att han är otroligt seriös och målmedveten och hela tiden vill lära sig för att bli bättre. Så det är jättekul både för Linköping och Filip att han skriver nytt kontrakt, säger Linköpings tränare David Gillek om Filip.

-Filip har haft en stark utvecklingskurva hos oss mycket tack vare att han är seriös och ambitiös i allt han gör både på och utanför planen. Jag ser honom inte bara som viktig för Linköpings lagbygge inför framtiden utan han har allt för att kunna ta steget in i ett svenskt A-landslag på sikt, säger Linköpings Sportchef Johan Fredriksson om den talangfulle backen.

Hur har dina tankar gått när det gäller din innebandyframtid och att skriva nytt kontrakt med Linköping?

-Det känns jäkligt bra och skönt att det nu är klart med kontraktet. Mitt mål har hela tiden varit att stanna i Linköping men samtidigt är det som alltid lite saker som ska falla på plats innan man är helt överens. Jag är från Linköping och trivs jättebra med allting i och runt klubben så det är för Linköping jag vill spela och förhoppningsvis gå hela vägen till ett SM guld i framtiden.

Hur tycker du att du själv att du har utvecklats under dina säsonger i SSL med Linköping?

-En av de största anledningarna till att jag vill stanna är just det att jag utvecklas i princip varje dag som innebandyspelare i Linköping. Jag har ett otroligt stöd av tränare och lagkompisar men även från föreningen som helhet och det har hjälpt mig att ta steg hela tiden. Så om man tittar tillbaka till min första SSL säsong och fram till nu så har jag utvecklats massor.

Tittar man på denna säsong så har du fått rejält med förtroende – vad betyder det?

-Det är självklart en självförtroendeboost att få spela mycket och alla gör misstag under en match men känslan nu är att man lär sig av misstagen snarare än gräver ned sig. Jag trivs med Gillek som tränare och att man blir pushad av alla på och på sidan av planen hela tiden.

Du och Oskar Hovlund har mestadels spelat i samma backpar denna säsong – hur ser du på ert samarbete?

-Det fungerar jättebra och att få spela med Oskar som i mina ögon är en given landslagsback utvecklar mig hela tiden och trots att han är så ung så har han lärt mig massor. Sen finns det även andra stora förebilder i laget som Marre Karlsson, Palmén och Matej till exempel som är rutinerade spelare och professionella i allt dom gör.

Vad ser du som dina styrkor som spelare och vad behöver du förbättra ytterligare för att nå den yttersta toppen?

-Min stora styrka är mitt spel med boll i fart skulle jag säga och det är en spelstil jag strävar efter att bli ännu bättre på. Visst ibland kan det kanske gå lite för fort men jag känner att jag tar stora kliv hela tiden i mitt spel med boll. Vad det gäller sidor jag behöver utvecklas så är det väl såklart helheten men ska jag nämna en detalj så är det kanske mitt offensiva spel när jag närmar mig målet. Här handlar det om att titta upp vad man har för alternativ och fatta rätt beslut, vilket är delar jag jobbar hårt med.

Du har redan spelat med U19-landslaget hur ser du på möjligheterna att nå hela vägen till ett A-landslag i framtiden?

-Självklart har jag ett mål att någon gång spela i landslaget men det är inte det jag tänker främst på i nuläget. Jag vill utvecklas som spelare varje dag och förhoppningsvis så får jag vara med och ta klubben till ett SM-guld och presterar jag tillräckligt bra framöver så kommer ju också chanserna att få spela i landslaget.

Tittar vi på var vi står precis nu så har ni fått flytta fram två planerade matcher på grund av Coronaläget i laget (JIK hemma och Pixbo borta) – det betyder att ni inte spelat någon match 2021 och dessutom tränat klart mindre än vanligt. Tankar runt denna situation ni hamnat i?

-Vi kan bara göra det bästa av situationen trots att det givetvis är tråkigt med Coronaläget. Nu har vi i stället fem matcher på två veckor och det ska bli sjukt kul att få spela mycket matcher tycker jag. Så jag hoppas att vi kan ta med oss ett sug efter att få spela matcher i stället för att det ska vara något negativt för vår del.

Mullsjö väntar hemma i morgon – ni har inte spelat alls 2021 (se ovan) och Mais har förlorat bägge sina matcher den senaste veckan – Vad kan detta betyda för matchen?

-Jag tycker det är svårt att gissa vad det betyder för matchbilden att Mullsjö förlorat och att vi haft uppehåll. Men Mullsjö spelar alltid en fartfylld och rolig innebandy och det brukar bli kul matcher när man möter dem. Så för min del är jag laddad och ser fram mot en jäkligt kul match i morgon.

  • Filip Samuelsson

  • Ålder: 20 (född 2000)

  • Stats Linköping: 3 säsonger i SSL (77 matcher och 8 poäng)

  • U19-landslag - 11 matcher och VM-spel

  • Gör utanför innebandyn: Studerar till civilekonom på Linköpings universitet

  • Intresse: -I dessa dagar när man är lite begränsad att umgås kompisar så blir det att jag kollar mycket sport på TV. Basket och Formel 1 är favoriterna, säger Filip.

Linköping Innebandy säger stort lycka till i klubben framöver!