29 Mar 1 match

Bra start räckte inte mot Wiler-Ersigen

23 augusti 2019 15:36

Linköping behövde en vinst med tre mål i dagens möte med SV Wiler-Ersigen för att ha chans på gruppsegern. Det såg också bra ut efter en period men när slutsignalen gick i Riga Open hade mästarna från Schweiz vänt. Slutresultatet blev 5-7 (4-0, 1-5, 0-2).

Linköping fick en drömöppning mot det schweiziska storlaget SV Wiler-Ersigen. Felix Lanver gjorde 1-0 redan efter tre minuters spel och när första 20 minuterna spelats hade Linköping gått ifrån till solklara 4-0.

Men Innebandyn är ju känd för att kunna svänga och i mittperioden var det i stället de schweiziska mästarlaget som fick träff. Perioden slutade 5-1 till Wiler och resultatet var helt jämnt 5-5 inför sista perioden.

I tredje var det på nytt Wiler som lyckades förvalta chanserna bäst. Först kom 5-6 och i slutsekunderna också 5-7 i tom bur.

För Linköping betyder förlusten att laget slutar på en tredjeplats i gruppen inför morgondagens placeringsmatch i Riga.

Poäng mot Wiler: Jendrisak 2 (1+1), Olle Abrahamsson (1+0), Felix Forslund (0+1), Oskar Hagberg (1+0), O Hovlund (0+1), Lanver (1+0) & Olli Laine (1+0).