Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Onsdag
19 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Tisdag
01 Feb 1 match
Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Marres trippel sänkte Pixbo

13 december 2020 19:25

Martin "Marre" Karlsson visade med sina tre mål vägen när Linköping i kväll tog andra raka hemmavinsten på kort tid. Men trots det klara slutresultatet så satt det långt inne och det var först i slutet Linköping ryckte ifrån till segersiffrorna 6-2 (1-1, 1-0, 4-1).


Mycket boll för Linköping i första

Första perioden slutade 1-1 vilket nog var rättvist sett till chanserna. Linköping ägde bollen klart mest och skapade också en del vassa lägen. Men Pixbo var som vanligt farliga framför mål och Linköpings målvakt Anderas Blom fick göra några svettiga parader. Martin Karlsson gav hemmalaget ledningen redan efter fyra minuters spel när han vände om i slottet och sköt in 1-0. Pixbo kvitterade i slutet av perioden på straff (Weissbach).

Målsnål andraperiod

Mittperioden började som den första slutade - Med straff för Pixbo. Men denna gång stängde Andreas Blom igen målet. Annars var det mycket slarv i mittperioden och Linköping och Olle Abrahamsson snappade upp ett bolltapp från Pixbo och iskallt och mycket snyggt placerade han in 2-1 efter sju minuters spel. Assisten kom från Jonathan Hallin. Fortsättningen av perioden var svängig och i slutminuten var Pixbo nära, nära att kvittera i powerplay men Linköping fixade det.

Marre ”man of the match”

Tredje perioden stod länge och vägde och de chanser som dök upp var ofta ett resultat av motståndarnas misstag. Mitt i perioden var det matchens gigant Martin Karlsson som frispelades (av Palmén) och kallt rullade in 3-1 under Pixbos målvakt. Pixbo flyttade fram positionerna och fick in en reducering till 3-2 (Stefansson) med fem minuter kvar och spänningen bestod. Men detta var Martin Karlssons kväll. Marre chippade snyggt över en Pixboförsvarares klubba och var återigen iskall i avslutet när han gjorde 4-2 (assist Bischofberger) med drygt fyra minuter kvar.

Känzig x 2 i öppen kasse

Pixbo satsade givetvis allt framåt men direkt när man plockade målvakten för ett försök med 6 mot 5 så kunde Deny Känzig punktera matchen med sitt 5-2 mål och innan slutsignalen gått så hann schweizaren Känzig med ytterligare ett mål i öppen kasse. För Linköping var det andra raka trepoängaren på kort tid hemma och med en femteplats i tabellen är man i rygg på topplagen. Den 19/12 är det dessutom ny hemmamatch. Nu blir det ett riktigt styrketest då det är mästarna från Falun som kommer till Sporthallen.