Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför AIK hemma i kväll kl 18:00

17 december 2022 08:32

Linköping möter i kväll nykomlingen AIK hemma i Sporthallen. AIK har efter en trög start kommit igång samtidigt som Linköping verkligen längtar efter en hemmavinst. Så räkna med en tight match!


Linköping hänger envist kvar på sista slutspelsplatsen men gapet upp till lagen ovanför i tabellen måste nu börja täppas till. Så en hemmaseger i kväll mot AIK skulle vara ett första steg på resan uppåt i tabellen.

Läget i laget Linköping:

Linköping stärkte upp på målvaktssidan tidigare när Gustav Jansson kom in till laget under VM-uppehållet. Nu förstärks även ledarsidan när Torbjörn ”Totte” Johansson kommer in som assisterande tränare åt huvudtränaren David Gillek och bilder tränartrio tillsammans med assisterande Martin Laakso.

-Tanken var att jag skulle ha två assisterande tränare när vi gick in i säsongen så jag är glad att vi nu får in Totte som assisterande tillsammans med Martin. Totte kommer in med erfarenhet och energi och det kommer stärka både både vår ledarstab och spelartrupp, kommenterar David Gillek Tottes ankomst till laget.

På spelarsidan ser det ändå helt OK ut inför AIK-matchen i dessa sjukdomstider. David Carrington saknas och backen Erik Oweling medverkan var osäker på fredagen.

Bortakollen AIK:

Det såg länge nattsvart ut för nykomlingen Gnaget som förlorade de nio första SSL-matcherna och dessutom släppte in massor av baklängesmål. Men med segrar mot Dalen och Gävle nu på slutet så andas Solnagänget mer optimism samtidigt som man klättrat ovanför nedflyttningsstrecket.

-Vi behöver se upp med deras spelvändningar och raka anfallsspel. Vi måste se till att vara aktiva i både försvar- och anfallsspel, är några av Gillek punkter runt AIK:s spel.

På spelarsidan finns det en del spelare med SSL-rutin sedan innan (inklusive meriterade tränare Magnus Jäderlund) vilket man blandat upp med en hel del yngre spännande spelare. Liam Åström som värvades från Storvreta till denna säsong har förtjänstfullt bidragit med mycket poäng men även Linköpingsbekante AIK-ikonen Oskar Hagberg har gjort en fin säsong (dock kan båda saknas i kväll p.g.a. avstängning och sjukdom enl. Expressen).

Linköping vs AIK i kväll kl 18:00 Linköpings Sporthall

Matchvärdar till kvällens match är Scandic