Slutspelsklart efter dramatisk hemmavinst mot FCH

2 mars 2022 22:05

Linköping är i och med kvällens hemmaseger mot Helsingborg med 7-4 (1-0, 1-2, 5-2) slutspelsklara. Matchen blev dramatisk in i slutet men där Linköping kunde bärga den viktiga trepoängaren i slutminuterna med två sena mål.

Linköping spelar slutspel även säsongen 21/22. Det står klart efter kvällens 7-4 vinst mot Helsingborg. Segern som var lagets femte raka vinst lyfte dessutom Linköping till en andraplats i tabellen när två omgångar återstår.

Avvaktande spel i 40 minuter

Matchen i Sporthallen var under två perioder relativt statisk där Linköping hade överlägset mest boll medan Helsingborg bara ville ha upp Linköping i banan för att kunna spela på omställningar. Linköping var i ledning med 1-0 (Oskar Hovlund) efter en period och gjorde även 2-0 (Palmén) i andra perioden. Men FCH kom tillbaka och det var likaläge (2-2) efter 40 minuters spel.

Linköping såg ut att gå mot säker vinst

I tredje började låsningen släppa en aning och det var Linköping som gick ifrån till 5-2 (mål av Palmén, Seth och Jendrisak) när halva slutperioden spelats och hemmalaget såg ut att ha koll på händelserna.

Två sena hemmamål avgjorde

Men en hemmautvisning gav FCH hopp och skåningarna kunde göra både 5-3 i pp och sedan även 5-4 och nu var det nervdaller. Men ett långskott i tom bur av Matej Jendrisak till 6-4, storspel av hemmamålvakten Leo Torell Hagström samt ett tredje mål av stekhete Simon Palmén i slutsekunderna grusade Helsingborgs hopp om poäng mot Linköping denna säsong.

Vreta avslutar och vilka blir det i kvarten?

För Linköping väntar två tuffa matcher där Dalen är först ut borta på lördag innan Storvreta kommer till Sporthallen nästa lördag (12/3) då vi även får reda på Linköpings kvartsfinalmotståndare.