Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Tisdag
04 Okt 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Onsdag
19 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match

Tredje raka? - Inför TTG hemma i dag kl 17:00

10 oktober 2021 09:57

För första gången på väldigt länge får Linköping idag spela i Sporthallen utan publikrestriktioner. Linköping kommer från två raka segrar och hoppet om en ny vinst ökar givetvis nu när läktarna fylls på igen.


Linköping har två raka vinster då det senast blev en viktig bortavinst mot Sirius och innan dess en klar seger hemma mot JIK. I dag är det Umelaget Team Thorengruppen som kommer till Sporthallen och det kommer garanterat bli en tuff match då TTG seglat upp som en utmanare till att knipa en slutspelsplats denna säsong. Extra viktigt är det att få med sig ytterligare poäng från dagens match då SSL tar ett litet landslagsuppehåll efter denna omgång.

Läget i laget:

Äntligen var Matej Jendrisak tillbaka i mötet med Sirius senast och med en Matej i matchform så höjs Linköpings nivå avsevärt. Samtidigt så ser målvakt Andreas Blom tyvärr ut att få vila en stund p.g.a. knäskada. Dock har Leo Torell Hagström stått de två senast vinstmatcherna och nu flyttas även U19-landslagsmålvakten David Henningsson upp från division 1 laget FBC till denna match. En annan nyckelspelare Martin Karlsson vilade också mot Sirius men allt tyder på att ”Marre” försöker komma till spel mot TTG trots lättare skadekänning.

Motståndarkollen Thorengruppen:

Från att ha stått i en tydlig skugga av Dalen så utmanar nu TTG på allvar inte bara om att bli bästa Umelag utan också om att på allvar fightas om en plats bland topp-8 i SSL. TTG är nu inne på sin andra sejour i SSL efter att ha åkt ut 2018 så håller man nu på att etablera sig på allvar i högsta ligan och man gör det till viss del genom att man lockat till sig SSL rutin från Dalen. Spelare som t.ex. Jonas Svahn, Mattias Ljunggren och Lukas Harnesk har alla massor av år i Dalen tillsammans. Detta kombinerat med många unga skickliga spelare som Hjälm, Öhgren, Gran och Bertilsson gör TTG spännande. Poängbäst i TTG just nu är Södertäljebördige Daniel Hernandez.

Hot topics inför dagens match!

Publik! – Nu kanske inte Team Thorengruppen är det lag som ger ”lapp på luckan” i Sporthallen men att vi nu får fylla på med åskådare lär hjälpa hemmalagen en hel del framöver. Kanske är det just det som avgör matchen idag?

Hovlunds storform! – Oskar Hovlund togs i veckan ut i det svenska landslaget och väldigt få spelare i SSL kan dominera precis hela innebandyplanen som ”Ogge” i den form han nu befinner sig i. Sex assist från Hovlund på tre matcher gör dessutom att han ligger etta i SSL:s assistliga nu.

Landslagsuppehåll! – Denna säsong präglas av VM i december samt att antalet omgångar minskats. Efter dagens match väntar därför nästan ett två veckor långt matchuppehåll p.g.a EFT i Tjeckien innan Falun kommer till Sporthallen den 23/10. Är en paus bra eller mindre bra för Linköping är frågan?

Linköping vs Team Thorengruppen – Linköpings Sporthall i dag kl 17:00

Inga publikrestriktioner och alla medlemmar går nu in fritt precis som vanligt!