Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Oskar Seth inför Storvreta i IFU Arena 19:00

28 februari 2018 10:55
SSL HERR

Står Linköping inför Superligans tuffaste match? I kväll väntar nämligen ett formtoppat (10 raka segrar) och serieledande Storvreta i IFU Arena i Uppsala. Men på hemmaplan var matchen mellan lagen helt jämn (Storvretavinst efter förlängning). Vad tror SSL-rookien Oskar Seth om kvällens drabbning?


Linköping som med tre matcher kvar fortsatt siktar på en topp-4 placering och hemmaplansfördel i slutspelet.I de avslutande matcherna väntar både serieettan Storvreta och tvåan Falun på bortaplan. Bättre uppladdning och förberedelse inför det stundande slutspelet går ju inte att få.

Vi frågade Oskar Seth en av Linköpings största utropstecken den här säsongen om han ser kvällens match som allra svårast på säsongen?

-För mig är det första gången jag möter dem i IFU, men jag gissar att det är en av de tuffaste bortamatcherna. De har bra hemmastatistik och har väl 10-11 raka vinster, säger Oskar inför kvällens match i IFU Arena.

Det var helt jämnt mellan er och Storvreta i Sporthallen. Tror du på ny jämn match i kväll?

-Jag hoppas på en tuff och intensiv match med mycket folk på läktarna och där båda lagen kan bjuda på bra innebandy.

Du har haft en grym debutsäsong i SSL – hur känns din egen form nu när vi närmar oss ett slutspel?

-Formen känns helt okej, men jag vet samtidigt att jag kan ännu bättre.

Säsongens första möte mellan lagen: Linköping tog kommandot och ledde med 2-0 efter en period. Vreta svarade och Tobias Gustafssons ledningsmål (4-5) med fem minuter kvar av matchen såg ut att bli matchvinnande. Men med mindre än två minuter kvar kvitterade den dynamiska duon Gustav Fritzell (mål) och Matej Jendrisak (assist). Matchen slutade alltså 5-5 vid full tid men Storvreta och Henrik Stenberg avgjorde sedan i förlängningen med ett mål som diskuterades flitigt i efterhand (var det mål?).

Läget i laget: Jesper Alm krasslig och tveksam till spel. I övrigt fullt manskap för coach Johan Astbrant att välja och vraka bland.

Motståndarkollen Storvreta: Storvreta har efter ett par säsonger i skuggan av Falun seglat upp som favorit till ett guld. Man leder serien, har gjort flest mål, släppt in minst och har dessutom tio raka vinster (varav åtta raka trepoängare). Många duktiga spelare såklart och där Albin Sjögren blommat ut ordentligt och jagar poängligaledning. Så Linköping behöver sätta ned foten rejält i kväll för att få stopp på Storvreta.

Matchstart 19:00 i IFU Arena och du följer matchen på SSLplay.se