03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Tvåsiffrig vinst borta mot Hagunda

26 december 2022 16:34

Linköping är definitivt på gång. I dagens bortamatch mot Hagunda så var det ett spelsuget Linköping som mycket tack vare en briljant mittperiod tog en storseger. Slutresultatet på IFU Arenas skärm visade 2-11 (1-2, 0-6, 1-3).

Linköping har i och med dagens seger tre vinster på de fyra senaste SSL-matcherna och de något dystra tongångar som fanns runt laget för några veckor sedan är som bortblåsta…

Julmaten skulle bort i period 1

Första perioden var hyggligt jämn men det var Linköping som kändes vassast och duon Martin Karlsson och Simon Palmén var de som visade vägen i offensiven. Ett varsitt mål och dessutom assist till varandras mål och Linköping såg ut att ha ett bra grepp inför mittperioden. Men i slutsekunderna fick hemmalaget in 1-2 vilket kändes aningen onödigt.

Urladdning modell stor i andra

I mittperioden visade dock Linköping upp ett målfyrverkeri värdigt den stundande nyårsafton. Kevin Söderling var en av många heta Linköpingsspelare och finländaren gjorde tidigt 1-3 vilket skulle bli ett av Kevins tre mål i perioden. Efter det målet kom firma Palmén/Karlsson igång och med varsitt nytt mål (samt assist till varandra) stod det 1-5 en bit in i andra perioden.

-I första perioden kändes vi lite mätta efter julmaten men i andra gör vi det vi ska, sa Linköpings duktige målvakt Gustav Jansson i TV intervjun.

Målen trillade in i en strid ström

Trots att Hagunda bytte målvakt och tog time-out fanns det inget botemedel mot Linköpings offensiv denna annandag. Olle Abrahamsson gjorde mål och Kevin Söderling som sagt ytterligare två. Smolket i glädjebägaren var att Linköpingsmålvakten Gustav Jansson fick kliva av skadad efter en omdiskuterad situation där Hagunda tilldömdes en straff trots att en Hagunda spelare kom med full kraft in i Jansson i målet (en straff som dock Andreas Blom snyggt räddade).

-Idiotiskt och han borde fatta att han skapar en farlig situation, sa en mitella-bärande Jansson själv om situationen i TV-sändningen efter matchen.

Smågrinigt i tredje

Med ställningen 1-8 inför tredje perioden var det självklart aningen avslaget och småtjurigt i hemmalägret. Linköping fortsatte dock att producera och via mål från Emil Lögdberg, William Almlöf och Oskar Seth ( i slutsekunden) tog Linköping säsongens största seger. Även i tredje perioden kom en situation det går att diskutera när Emil Lögdberg träffades av en armbåge vilket säkert kommer att granskas i efterhand.