Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Tisdag
19 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match

Gillek Inför Jönköping hemma i kväll

19 januari 2021 09:00

Linköping gjorde en kanonmatch när man hemmaslog Mullsjö i lördags och redan i kväll får man chansen att följa upp detta när Jönköping kommer till Sporthallen. JIK vann mot Linköping när lagen möttes i november så revanschsuget lär vara stort i Linköping.


Linköping ligger just nu sexa i den oerhört jämna SSL-tabellen (speciellt runt platserna tre till nio) och med siktet inställt mot topplatserna är ju en vinst mot JIK behövlig. Linköpingstränaren David Gillek vet vad som krävs om laget först och främst ska slå JIK men också kunna klättra vidare i tabellen under våren.

-Jag vill se att vi är ett lag som äger mycket boll men också attackerar målet mycket mer, då är vi som bäst. Och förlorar vi bollen så ska vi vid läge vinna tillbaka den och komma till avslut igen, säger Gillek.

Läget i laget:

Glädjande nog så är truppen nu intakt då även Jesper Alm som saknades mot Mullsjö senast nu är redo för spel.

Heta spelare Linköping:

Många spelare var väldigt bra senast mot Mullsjö men självklart sticker Simon Palmén ut med sina fyra snygga assist i matchen. Sen är både Matej Jendrisak och Martin Karlsson fortsatt glödheta vilket de visade med varsitt hattrick mot Mais. Även Andreas Blom i målet förtjänar att lyftas.

Bortakollen Jönköping:

JIK överraskade de flesta när man krossade topplaget Kalmarsund med 9-1 innan jul. Men i 2021 års enda match så blev det förlust mot Växjö med 4-7 hemma och senast blev mötet med Fagerhult uppskjutet så JIK:s form är aningen dunkelt.

-Jag ser definitivt JIK som ett lag som skall kunna slåss om slutspelsplatserna snarare än ett lag för bottenstriden, säger Gillek om dagens motstånd. Gillek som för övrigt spelade just för JIK under fyra säsonger (2005-2009) och gjorde över 160 poäng i SSL för smålänningarna.

Inbördes möten:

Linköping har 12-6 i vinster mot JIK genom åren i SSL. Dock var det Jönköping som vann senast lagen möttes (7-3) i november. I den matchen var det inte mycket som stämde för Linköping (något positivt var att Simon Palmén låg bakom alla tre mål med ett mål och två assist).

Kvällens matchvärdar är: Adidas och Stadium

Linköping vs Jönköping i kväll kl 19:00 Linköpings Sporthall. Ni ser matchen på Corren.se eller via Sportexpressen