Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 1 match
Fredag
21 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match

Gillek ger sin syn inför säsongen 20/21

4 juni 2020 08:30

Linköpings silly season ger definitivt mersmak och nu när SSL schemat för säsongen 2020/2021 är släppt ser vi att precis som förra säsongen inleder Linköpings SSL-herrar borta mot Jönköping. Så vad säger Linköpingstränaren David Gillek om kommande säsong? Vretas elitlicens, Faluns SM-guld och Fagerhults chanser i SSL är några av ämnena...


Fortsatt finns det självklart en hel del oklarheter om och hur nästa säsong kommer att se ut med tanke på Covid-19 läget. Men när spelschemat släpptes för någon vecka sedan ser vi att SSL-premiären är 26 eller 27 september. Linköping får precis som förra säsongens ta bussen några mil söderut på E4:an för möte med ett till stora delar nytt Jönköping IK. Förra säsongens premiärmatch slutade 9-8 i hemmafavör sedan straffläggning avgjort. JIK gasade ifrån till 4-0 i första perioden och det var först med 14 sekunder kvar av matchen som Matej Jendrisak kvitterade till 8-8 och räddade en poäng till Linköping.

-Det blir en rolig men tuff start på säsongen. För min egen del blir det nästan som en hemmamatch att möta JIK i premiären och det ska bli skoj. JIK ser ut att hålla ungefär samma nivå kommande säsong med tanke på spelare som kommit in och lämnat. Sen har jag ju hört att man i Linköping var klart missnöjd med premiären förra säsongen och dessutom förlorade vi onödigt hemma mot Jönköping senare under säsongen, så visst finns det lite tändvätska inför premiären mot Jönköping, kommenterar Gillek premiärmatchen.

Covid 19 och de olika inriktningarna

Covid-19 överskuggar som alla vet det mesta för tillfället och SSL jobbar med ett antal scenarion inför kommande säsong. Huvudplanen är självklart att dra i gång som planerat. Med det andra scenariot blir premiären framflyttad och de 6-8 första omgångarna senareläggs och premiären kan då skjutas till mitten av november. I ett worst case scenario dröjer spelet ända till årsskiftet och då kommer SSL i stället spelas som en enkelserie.

-Just nu jobbar vi som att det blir en premiär som vanligt. Men sen finns det ju självklart i bakhuvudet att vi kan drabbas på något sätt även i höst av Corona pandemin. Jag vet att SSL-lagen helst inte vill inleda säsongen utan publik och då kan det ju finnas en risk att premiären i stället skjuts fram till november. Men förhoppningsvis vet vi mer om läget i augusti och kan agera utifrån dessa förutsättningar.

Högintressant hemmapremiär

Hemmapremiären blir mot förra säsongens överraskningslag Pixbo som har förvärvat Felix Lanver från Linköping till kommande säsong. Det blir självklart en väldigt intressant hemmapremiär i Linköpings Sporthall.

-Ja det kanske är mest spännande för Felix att komma tillbaka till Sporthallen och vi får väl hålla koll på honom då det brukar vara vanligt att spelare gör mål på sitt gamla lag i första matchen. Annars har jag sett att Pixbo pratar mycket om att ta guld men i min värld är de inte på den nivån utan det är mycket snack och lite verkstad. Pixbo är ett jättebra lag med riktiga spetsspelare som i princip alltid går bra i grundserien men jag anser att vi är bättre och bör kunna vinna i hemmapremiären.

Nykomlingarna 20/21?

Nykomlingar säsongen 20/21 är Team Thorengruppen som bland annat värvat landslagscentern Jonas Svahn från lokalkonkurrenten Dalen och laget ser ut att bli en nykomling att räkna med. Linköping möter TTG i Umeå i slutet av oktober. Det andra nya laget i SSL är verkligen nya. Fagerhult Habo lär inte tillskrivas speciellt stor chans att hänga kvar. Men i Jönköping med omnejd finns många duktiga spelare och kanske kan laget skrälla, speciellt om de får spela i sin lilla hemmahall. Fagerhult Habo möter Linköping första gången i SSL sammanhang i slutet av november på bortaplan.

-Att Fagerhult skulle ta klivet upp i SSL är för mig en rejäl skräll. Laget kommer ju även de från mina hemmatrakter med bara en mil till Mullsjö så är det tätt med SSL-lag runt mig nu. Nykomlingar har det alltid tufft och att Fagerhult ska klara sig utan nedflyttning efter 26 omgångar ser jag som osannolikt. De kommer säkert kunna skrälla här och där men det blir tufft över en säsong för dem. Thorengruppen tror jag också får slåss för sin överlevnad men jag ger dem lite större chans än Fagerhult då man har mer Superligarutin i laget att luta sig mot. Att Svahn flyttade från Dalen kan nog bli bra för honom med en möjlig nytändning och dessutom drivet att hålla Thorengruppen kvar i SSL

Ska totaldominansen brytas?

Favoriter inför nästa säsong lär Falun och Storvreta bli på nytt. Lagens dominans fortsätter år efter år (tio senaste SM-gulden har fördelats mellan båda dessa klubbar) men förhoppningen är att lag som Linköping, Mullsjö och Pixbo på allvar utmanar toppduon vilket är en förutsättning för att intresset för innebandy och Superligan ska kunna öka.

-Falun och Storvreta är självklart favoriter även kommande säsong. Men jag är av åsikten att Falun fick guldet och inte vann det när säsongen avbröts mitt i. De var överlägsna i grundserien men grundserien är ju trots allt bara en förberedelse för ett slutspel så jag tycker förbundet gjorde fel som delade ut detta guld. Storvreta har stärkt upp bra och blir svåra precis som vanligt. Men för oss övriga lag just bakom denna duo är ju den största motivatorn att gå in och bryta dessa båda lags dominans och snart kommer något lag att lyckas och det är bara att hoppas att det blir Linköping.

Elitlicensen för Storvreta?

I går stod det klart att Helsingborg och Storvreta får behålla sina elitlicenser. Något som diskuterats flitigt då Covid-19 situationen lyfts fram som en förmildrande omständighet för lagen som hängde löst. Något som framförallt lyfts är räddningsplankan för Storvreta.

-Jag är inte så insatt i det där men det är klart att man undrar hur de får ihop allt. Men jag är rätt övertygad att de fått genom sin handlingsplan även om Coronaviruset inte hade existerat.

Läget hos Linköping just nu?

Hur ser läget ut för Linköpings del nu när vi gått in i juni månad?

-Det är bara positiva tongångar från alla så här långt. Spelarna ser riktigt hungriga ut och det gäller både de yngre killarna och spelare som Matej och Marre som varit med många försäsonger. Kanske hänger det i hop med att vi avslutade säsongen på topp och att vi tagit med oss känslan och suget för innebandy in till försäsongen. Sen har vi stärkt upp laget bra och åtminstone på pappret så ser vi ut att få ett ännu starkare lag nästa säsong vilket känns jättespännande, avslutar David Gillek.