29 Mar 1 match

Tre oerhört viktiga poäng bärgades borta mot Kalmarsund

16 februari 2022 21:13

Linköping stod för en väl genomförd bortamatch i kväll när man slog formstarka Kalmarsund i Kifab Arena. Efter en dyster trend så visade Linköping nu upp en stark moral och slutsiffrorna skrevs till 3-4 (0-0, 1-3, 2-1) i den målsnåla tillställningen.

Linköping har som sagt haft det motigt på slutet men i kväll kom vändningen. Bortavinsten mot Kalmarsund grundlades av en defensivt närmast perfekt genomförd match där hemmalaget kom till väldigt få klara chanser samtidigt som Leo Torell Hagström i Linköpingsmålet visade varför de svenska förbundskaptenerna vill se mer av honom.

Inga mål i första perioden

Första perioden blev mållös men de var Linköping som hade mest boll och flest målchanser och kanske borde haft en ledning efter 20 minuter. Noterbart var att backlegendaren Martin Hovlund gjorde comeback och fanns med i en av backformationerna och gjorde det bra som vanligt.

Tre raka Linköpingsmål i andra

I andra perioden var det dock Linköping som tog kommandot målmässigt när Matej Jendrisak forcerade in en retur i början av perioden. 0-2 gjorde Josef Rypar på ett backskott och 0-3 backhandknackade Olle Abrahamsson in när två minuter återstod av perioden. Hemmalaget reducerade visserligen i slutet av andra men även i denna period hade Linköping god koll på läget.

Nervöst i tredje

Tredje perioden blev nervig inte minst då Linköping verkligen behövde tre poäng efter fyra raka nederlag. Så när Kalmarsund ökade tempot och också reducerade till 2-3 mitt i perioden brändes det rejält. Men Linköping stod fortsatt upp bra i försvars och målvaktsspelet och när Matej Jendrisak med en blandning av tur och skicklighet skickade in 2-4 över hela planen i öppen hemmabur med 1,5 minut kvar kändes det aningen bättre. Men hemmalaget gav givetvis inte upp och fick också in 3-4 med 40 sekunder kvar vilket kan vara en evighet i innebandy. Men detta var Linköpings kväll och man höll undan i slutskedet till tre mycket välförtjänta poäng.