Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Gustav Jansson om den efterlängtade vinsten och inför Storvreta

9 december 2022 11:13

Målvakten Gustav Jansson kom till Linköping mitt i en svacka och laget fortsatte dessutom att förlora matcher med Jansson i laget. Men i veckan på bortaplan mot Pixbo kom så den efterlängtade segern så hur ser Gustav på läget just nu?


Hur skönt var det att äntligen få fira efter segern mot Pixbo?

-Det var givetvis helt fantastiskt kul och viktigt att vi till slut avslutar vår tråkiga rad av förlustmatcher. Jag har ju inte varit med under hela denna negativa period så jag tror jag att det fanns de i laget som kände ännu större glädje och framförallt lättnad. Men det var en stor lättnad även för mig och det viktigaste var att vi nu fick in tre poäng på kontot.

Hur har det annars varit för din del att komma in i gänget mitt i en jättesvacka med allt vad det innebär?

-Det har ändå varit förhållandevis bra tycker jag. Visst märker man av på stämningen att vi inte haft någon medstuds men alla grabbar i laget har jobbat på bra och man kan ju inte lägga sig ner och dö utan det har bara varit att slita på för oss alla. Sen har ju i princip alla lag en svacka under en säsong så det är ju inget konstigt med det, men våran har varit på tok för lång kan man konstatera.

Du gör en kanonmatch mot Pixbo och tar några riktigt viktiga bollar – hur ser du själv på din insats i Pixbomatchen samt under din period i Linköping så här långt?

-Jo, jag kom upp i en bra nivå mot Pixbo även om jag själv tycker att det finns lite mer att hämta. Jag har en hög kravbild på mig själv så Pixbomatchen är den nivå jag minst ska kunna hålla i en match tycker jag. Tittar man på tidigare matcher så är jag kanske inte helt nöjd och speciellt mot Falun borde jag ha tagit några fler bollar. Men jag tycker det går bättre och bättre och samarbetet med försvaret är ju en viktig del i min roll. Det handlar om att lära känna varandra där backarna ska veta var de har mig och jag ska förstå hur de agerar. Det kanske man inte löser fullt ut på en gång utan där jobbar vi på och som sagt det känns som vårt jobb tillsammans utvecklas hela tiden.

Skön vinst mot Pixbo givetvis men detta var ju bara ett trendbrott och lagen bakom er jagar fortsatt på - finns det en risk att ni nu andas ut (för mycket) och trillar tillbaka i gamla hjulspår?

-Nej, det skulle jag inte säga. Tittar man på Gävlematchen så gör vi det väldigt bra i början av matchen för att sedan tappa helt och sedan vet vi hur det gick i den matchen. Så nu tänker jag att alla förstår att vi måste gå för 110% och aldrig slappna av under matchens gång vilket vi blivit straffade för. Så alla är nu införstådda att det krävs 60 minuter bra innebandy om vi ska fortsätta på det här spåret.

Nu är det Storvreta borta på söndag som väntar – vad säger du om den matchen och vad talar för att ni kan slå dem i IFU Arena?

-Det ska bli en jättekul match och det är alltid spännande att möta Storvreta som har en hög kvalitet på sitt lag. Det som talar för oss är väl suget efter poäng, för det vore väl konstigt om inte vi var hungrigare än dem på att vinna. Så jag hoppas vår motivation gör att vi plockar med oss tre poäng hem från Uppsala på söndag.

Storvreta vs Linköping sön 11 december kl 17:00 i IFU Arena och matchen ser ni på Corren.se eller SportExpressen