Onsdag
09 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Tisdag
19 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Idag 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match

David Gillek klar för nya år som Linköpings headcoach

19 februari 2021 15:19

Glädjande fredagsnyheter - Linköping har gjort klart med David Gillek som huvudtränare även för kommande säsonger. Gillek som kom till klubben i slutet av 2019 har redan satt sin prägel på laget men med sitt nya kontrakt får han nu möjligheten att påverka klubbens Superligalag även på längre sikt.


-Det känns mycket bra att det nu är klart med ett nytt kontrakt. Jag har haft en dialog under längre tid med både Fredriksson (Johan Fredriksson, Sportchef) och Anders (Anders Lindström, ordförande) om min framtid men nu på slutet har det blivit än mer aktuellt att få till ett kontrakt. Båda parter har velat få till denna förlängning men för egen del har jag velat försäkra mig om att allt blir tydligt med vilken satsning klubben vill göra och att mitt uppdrag blir tydligt. Men nu har vi landat detta och det är skönt att få vara med på Linköping resa framöver, säger David Gillek om nya kontraktet.

Du kom in i laget som assisterande tränare med fokus på offensiven, sedan blev det delat huvudansvar ett tag och innan jul ensamt huvudansvar – allt på kort tid. Hur ser du på denna tid?

-Det har varit en kul och bra resa för min del som relativt ny tränare. Att ha haft lite olika roller har varit både värdefullt och lärorikt och gjort mig än mer trygg och redo att nu leda ett topplag i SSL på egen hand.

Vad blir den stora skillnaden nu när du går in till kommande säsonger som ensam ansvarig för laget?

-Det är ju just det långsiktiga jobbet med laget och killarna i truppen som blir det viktigaste framöver och gör det extra roligt. Nu börjar jobbet att bygga vidare både på den trupp vi har och ytterligare sätta vår spelidén med ett mer offensivt spel.

Hur tänker du runt nya spelare och den trupp ni har idag?

-Truppen vi har just nu tycker jag har en väldigt bra mix av yngre och äldre spelare samt både spelare med lokal anknytning och flera utländska spelare, så det känns bra. Men ska vi lyfta in spelare framöver så är det framförallt spelare som har någon spetskompetens vi saknar i dag. Men generellt gäller att det ska vara killar som passar för vår spelidé, vara vältränade för att orka spela den innebandy vi vill stå för med hög intensitet. Inställningen till innebandyn är också oerhört viktig. Det måste ha en hög målsättning med sin innebandy helt enkelt.

Tittar vi mer här och nu så gjorde ni en riktigt bra hemmamatch mot Dalen i veckan. Vad säger du om den?

-Vi pratade inför matchen om att vi ville få till en urladdning och det lyckades vi verkligen med. Framförallt tredje perioden när vi gör 3-0 på dem och i princip kör över dem är jag extra nöjd med. Vi fick också ett kvitto på att vi är bra tränade där vi låg på attack hela matchen men framförallt sista 20 minuterna.

Och närmast står tre tuffa bortamatcher på schemat (Växjö, Pixbo och Kalmarsund).

-Ja det ska bli kul. Både jag och laget trivs bäst i denna typ av matcher mot bättre lag. Att vi spelar tre raka bortamatcher kan ju självklart spela in lite. Spelar man hemma så får man lite mer gratisenergi men nu med dessa viktiga matcher vi har framför oss tror jag inte laddningen blir ett problem oavsett om vi spelar hemma eller borta.

-Vi är mycket nöjda med det David har gjort i klubben och med SSL laget så här långt. Så det känns väldigt bra att vi nu skrivit på nytt kontrakt och han bygger vidare på det han dragit igång. Det ska bli roligt att följa honom och laget nu när han får ensamt huvudansvar kommande säsonger, säger lagets Sportchef Johan Fredriksson.

David Gillek har en fantastisk meritlista som spelare och kom till Linköping Innebandy i slutet av 2019 som assisterande tränare. Då hade Mullsjösonen hunnit med ett kort gästspel som spelare i Växjö och innan det varit assisterande tränare i moderklubben Mais. Denna säsong inledde duon Gillek/Astbrant med delat huvudansvar innan David i december fick ensamt huvudansvar när Johan Astbrant lämnade klubben.

SSL-klubbar som spelare: Helsingborg, Jönköping, AIK, Mullsjö och Växjö (totalt över 600 poäng i SSL) SSL-klubbar som tränare: Mullsjö och Linköping Landskamper: 39 A-kamper och 45 landslagspoäng