Vinstraden sprack hemma mot Kalmarsund

18 november 2020 21:48

Linköping vinstrad på fem raka matcher sprack i och med kvällens hemmamatch mot Kalmarsund. Kalmarsund var i målmässigt försprång hela matchen och slutresultatet skrevs till 4-7 (1-1, 1-2, 2-4) sedan gästerna punkterat i öppen bur.

Både Linköping och Kalmarsund hade inför matchen långa vinstrader men i kväll var det Kalmarsund som rättvist drog längsta strået i en match där för många Linköpingsspelare aldrig riktigt kom in i matchen. Kalmarsund pressade i ett ursinnigt tempo matchen i genom och det var först i tredje perioden Linköping hittade lite öppningar mot bortalagets man mot man spel och då var Linköping också ett tag nära att komma på i kapp.

Sen Hovlund kvittering i första

Första perioden slutade 1-1 sedan Oskar Hovlund prickat in kvitteringen med mindre än tjugo sekunder kvar av perioden i powerplay. De första 20 minuterna präglades av ett mycket högt tempo men väldigt lite ordnat spel. Kalmarsund väntade bara på sina lägen att ställa om och det var också så bortalagets 0-1 kom till. Linköping hade flera bra chanser under de första tjugo minuterna men avsluten höll inte måttet.

Kalmarsund tog kommandot i andra

Mittperioden blev en ryckig och tjafsigt historia där domarna såg sig tvungna att ta ett långt samtal med lagkaptenerna mitt i perioden. Innan dess hade Kalmarsund gjort både 1-2 och 1-3 på frislag mot ett för passivt Linköpingsförsvar. Linköping slet mot ett ettrigt man mot man spelande motstånd. Martin Karlsson (en av de bästa Linköpingsspelarna i kväll) tryckte in en reducering från nära håll med fem minuter kvar av perioden. Men närmre än 2-3 kom aldrig Linköping i andra perioden trots att man fick spela sista två minuterna med en man mer på plan.

Linköping nära att komma i kapp, men…

Tredje perioden inleddes med två Kalmarsundsmål och matchen såg tidigt ut att glida Linköping ur händerna. Men mitt i perioden började Linköping till slut komma underfund med Kalmarsunds höga press. Först gjorde Filip Samuelsson 3-5 sedan han avancerat på egen hand på högerkanten och strax efter reducerade Nicola Bischofberger till 4-5 på ett backskott och då återstod hela åtta minuter för Linköping att komma i kapp. Men tyvärr gick det bara 20 sekunder efter Linköpingsmålet innan Kim Nilsson av alla glömdes bort på bortre stolpen. Kalmarsund var återigen i en tvåmålssledning och nu släppte aldrig smålänningarna in Linköping mer i matchen. Slutresutatet 4-7 kom sedan i tom bur.