Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Inför Dalen borta i dag kl 17:00

8 november 2020 09:54

Linköping har fyra raka vinster där förra helgens vinst mot Storvreta var en rejäl fjäder i hatten. Men i dag är det dags att ladda om då Linköping möter Dalen på bortaplan i en tuff match.


Linköping lyfter på andra gången på kort tid mot Norrland och Umeå? I dag väntar ett tufft och intressant möte med Dalen i Umeå Energi Arena klockan 17:00.

-Det blir viktigt att vi stämplar in direkt. Dalen kommer från två torskar på hemmaplan och lär vilja driva upp tempot. Vi måste vara noggranna och ej tappa boll på fel ställen för då kommer de att straffa oss, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant inför dagens match.

Läget i laget Linköping:

Oskar Hovlund är tillbaka efter lättare skadekänning men i stället saknas den offensiva succéduon Viktor Palm och Deny Känzig då de inte känner sig helt krya.

Detta betyder att Linköpingstränarna tvingas stuva om i formationerna jämfört med Storvretamavinsten men det är nog något vi får vänja oss vid denna annorlunda säsong.

Motståndarkollen Dalen:

Dalen är delvis inne i en generationsväxling och många spelare man förknippar med Dalen saknas av olika skäl i dagens match (Jonas Svahn lämnat för TTG och Ketil Kronberg skadad). Laget har vunnit samtliga tre bortamatcher så här långt och samtidigt förlorat bägge hemmamatcherna vilket är lite udda. Målvakten Måns Parsjö-Tegnér är lagets klart lysande stjärna och kan på egen hand vinna matcher åt sitt lag.

Inbördes möten:

Linköping och Dalen har en lång tradition av möten i SSL. Senast lagen möttes vann Linköping med 6-3 och tittar man totalt så har Linköping vunnit 20 matcher mot Dalens 18 genom åren.

Dalen - Linköping Umeå Energi Arena i dag kl 17:00. Ni ser matchen på Corren.se