Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Inför Kalmarsund borta i dag kl 16:00

27 februari 2021 09:16

Linköping möter i eftermiddag topplaget Kalmarsund på bortaplan i en ny viktig match i kampen om att säkra en slutspelsplats. Linköping kommer från en storförlust senast och Kalmarsund har haft Covid inom laget så läget är lite ovisst inför matchen.


Efter två raka kanonmatcher (vinsterna mot Dalen och Växjö) så kom en reaktion senast i.o.m. förlusten mot Pixbo där verkligen inget stämde någon gång under matchen för Linköping. Så nu handlar det om att hitta tillbaka till inställningen och insatsen laget presterade borta mot Växjö för mindre än en vecka sedan.  

Läget i laget:

Matej Jendrisak saknas fortsatt på grund av skada annars är alla spelare med på bussen mot Kalmar. Nicola Bischofberger är tillbaka efter avstängning och en spelare som ”Bischi” behövs när det gäller att skapa energi i gruppen.

Bortakollen Kalmarsund:

Kalmarsund är säsongens stora utropstecken i SSL där man varit i serieledning under säsongen och klubben är dessutom väldigt aktiv för att kunna bibehålla sin status som ett av ligans bästa lag även kommande säsonger (lite där Växjö var för några år sedan). Nu har man dock trillat ned till en tredjeplats i tabellen mycket på grund av att man inte kunnat spela sina två senaste matcher p.g.a. Covid i laget. Innan den ofrivilliga pausen förlorade man mot Thorengruppen så det är lite svårt att säga var Kalmarsund står just nu?

Inbördes möten:

Kalmarsund var under många år ett lag från allsvenskan som Linköping av tradition träningsspelade mot på försäsongen. Men sedan man tog klivet upp till SSL så har smålänningarna suddat ut ”lillebrors stämpeln” och vunnit mest. 5-1 i inbördes SSL-möten och senaste mötet i Sporthallen slutade 7-4 till Kalmarsund.

Tre snackisar:

Beslut om avslutad innebandysäsong - Inget oväntat eller fel i beslutet från förbundet sida att inte starta upp allsvenskan på damsidan och division 1 och nedåt på herrsidan. Heller inget som direkt påverkar dagens möte då SSL (och herrallsvenskan) rullar vidare som innan. Men att många dam, herr och juniorspelare i seniorserierna under eliten missar en hel säsong p.g.a. Covid lär få stora konsekvenser för innebandyn som sport och då på längre sikt även Superligalagens försörjning både ekonomiskt och spelarmässigt.

Kampen om SSL-slutspelet - Åtta lag ska bli sju. Helsingborg är med fyra matcher kvar laget utanför slutspel på niondeplats. Men FCH har ynka fyra poäng upp till Dalen på fjärdeplatsen så väldigt mycket kan och kommer att hända den närmaste tiden. Faktum är att endast ettan Storvreta är helt klar för slutspel i nuläget.

Linköping mot Kalmarsund i en kvartsfinal? - Ja om tabellställningarna står sig och Kalmarsund hamnar högt i tabellen lär man vara sugna att välja Linköping i en kvartsfinal med tanke på hur lagens inbördes möten sett ut. Och slutspelsrutinerade Linköping skulle nog inte tacka nej heller…

Kalmarsund vs Linköping i dag kl 16:00 i KIFAB Arena och ni ser matchen på corren.se eller SportExpressenplay.se.