03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Förlust i premiären mot Mullsjö

3 oktober 2020 21:48

Linköping tog visserligen ledningen i SSL premiären borta mot Mullsjö men där slutade också det roliga. Mullsjö vände och gick därefter ifrån till 6-2 i första perioden innan Linköping jämnade ut matchen som slutade 9-4 (6-2, 1-0, 2-2).

Linköping fick en tuff start på årets SSL säsong när man mötte Mullsjö på bortaplan. En hel del bjudningar från Linköpings sida gav Mullsjö en relativ komfortabel premiärmatch i Nyhemshallen.

Palm inledde årets målskytte

Viktor Palm gav Linköping ledningen i powerplay i inledningen och där och då kändes matchen öppen. Men med tre snabba hemmamål inom loppet av två minuter vände vinden snabbt. Mullsjö fick rejäl fart i sitt spel och Linköping hade svårt att freda sig. Matej Jendrisak gjorde visserligen ett Linköpingsmål till men vad hjälpte det när Mullsjö hade producerat sex mål i förstaperioden.

Mittperioden bjöd på ett mål

Mittperioden började lika illa som den första slutade med ett hemmamål fram till 7-2. Men därefter lyckades Linköping få stopp på blödningen och ställningen stod sig perioden ut.

2-2 i tredje räckte inte

I tredje perioden fanns en gnutta hopp om det kommit några snabba reduceringsmål i början av perioden. Och nu gjorde både Simon Palmén och Oskar Seth (powerplay) varsitt mål i slutperioden men även hemmalaget hann med två mål och Linköping var aldrig nära att störa Mullsjö som vann med klara 9-4 i hemmahallen inför 50 hemmafans som hördes väl.