Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Falun hemma kl 18 i kväll – tredje raka?

19 december 2020 09:15

Kan Linköping ge fansen och sig själva en grym julklapp i kväll? Efter två raka hemmasegrar mot Växjö och Pixbo så står nu svenska mästarna Falun för motståndet i Sporthallen i sista matchen innan juluppehållet. SM-mästarna från Falun är en maktfaktor men med tanke på lagets säsong så här långt har Linköping definitivt en fin chans att ta en ny skalp.


Efter dubbla hemmasegrar mot slutspelskonkurrenterna Växjö och Pixbo och dessutom ynka fem insläppta mål i dessa båda matcher så pekar nu formkurvan uppåt för David Gilleks mannar. En spännande utmaning blir det i kväll mot de rosaklädda dalmasarna.

-Falun har haft en riktigt svag start på säsongen men de har hur många bra spelare som helst och kommer vi inte upp i en 100 procentig insats vinner vi inte, säger Linköpings Deny Känzig inför matchen.

Heta spelare Linköping:

Oskar Hovlund och Martin Karlsson är glödheta och dessutom uttagna i den 41-man stora svenska landslagstrupp som presenterades igår. Just Martin Karlsson (3) och kvicke Deny Känzig (2) stod tillsammans för fem av Linköpings sex mål mot Pixbo. I målet fortsatte Andreas Blom storspela och spännande unga backduon Oskar Hovlund/Filip Samuelsson kompletterar varandra fint. Noterbart var att Linköpings samtliga fem spelare på planen i slutskedet av matchen var utländska spelare (Bischofberger - Schweiz, Laine - Finland, Jendrisak - Tjeckien, Känzig - Schweiz och Rypar - Tjeckien vilket är unikt i SSL. Nicola Bischofberger har ju dessutom lirat i dagens motståndare Falun. Noterbart i Pixbomatchen var att förra säsongens skyttekung Olle Abrahamsson hängde dit ett snyggt mål och vi får hoppas att Olles målform nu är i antågande.

Bortakollen Falun:

Att man pratar om Falun när man säger att laget ligger åtta i SSL-tabellen med två vinster på de sex senaste matcherna känns onekligen ovant. Utöver det så har tränare Tomas Brottman nyligen presenterats som ny svensk förbundskapten (men Brottman fortsätter i Falun tills vidare) och dessutom har laget inte spelat en SSL match på tre veckor, så frågetecknen för mästarna är ovanligt många för tillfället. Men samtidigt så vet alla att det är först till våren det gäller att vara som bäst och Falun kommer garanterat vara en av utmanarna till SM-guldet då med tanke på den spetskompetens laget besitter (hela åtta Faluspelare fanns med i Brottmans landslagstrupp). En del har pekat på att Falun tappat för mycket rutin och tyngd och nu står det också klart för en SSL-återkomst för pensionerade centern Jonas Adriansson som ju redan har tröjan hissad i taket i Guide Arena.

Inbördes möten:

Överlägsen statistik till Faluns fördel när det gäller inbördes SSL möten men Linköping vann med 7-6 senast lagen möttes.

Kvällens matchvärd är: Botrygg AB

Linköping vs Falun i kväll kl 18:00 i Linköpings Sporthall och ni ser matchen på Corren.se eller Sportexpressen Play

For international viewers please use this link to see the SSL games View SSL international