Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Dalen borta i dag kl 16:00

5 mars 2022 10:14

Linköping är klara för slutspel och nu är målet att även säkra en topp-4 plats vilket ger hemmaplansfördel. Dagens motståndare Dalen har däremot en tuff uppgift om man ska greja slutspel.


-Det är självklart skönt att en slutspelsplats är säkrad men det påverkar inte vår motivation för kommande matcher utan vi kör på som vanligt, säger Linköpings coach David Gillek.

Linköping åker i dag till Umeå för att möta ett tiondeplacerade Dalen som behöver alla poäng de kan få för att inte missa slutspel. Linköping däremot har sitt på det torra även om man givetvis vill ta med sig formen in till slutspelet samt givetvis säkra en så hög plats som möjligt i tabellen.

Läget i laget:

-Det blir samma trupp i dag som i vinstmatchen mot Helsingborg senast, säger Gillek. Det innebär att powerplaykungen William Almlöf fortsatt saknas p.g.a. sjukdom. Jonathan Hallin samt långtidsskadade Andreas Blom och Ludwig Bäckman Forkner saknas sedan innan.

Motståndarkollen Dalen:

Dalen föll mot Team Thorengruppen i det väldigt heta Umederbyt tidigare i veckan och nu står kampen om den åttonde och sista slutspelsplatsen mellan Pixbo (40 poäng) och just de båda Umelagen där Thorengruppen har 39 poäng och Dalen 38 poäng med två matcher kvar. Formen talar dock mot Dalen då man bara vunnit en av de sex senaste matcherna (mot Sirius). Men Dalen är ett lag man aldrig kan räkna bort vilket Linköpingsspelarna är fullt medvetna om. Målvakten Måns Parsjö Tegnér är redan klar för Storvreta till nästa säsong.

Hot topics:

-Formtoppen!!! – Linköping har bästa formen av alla lag i ligan just nu. Givetvis vore det trevligt att bara fortsätta vinna hela vägen in till slutspelet drar igång!

-Defensiven!!! – Linköping har släppt in totalt 13 mål på de fem senaste matcherna. Alltså 2,6 mål i snitt per match. Det är tufft att göra mål på Linköping just nu!

-Leo!!! – Kanske är det ligans två bästa målvakter som möts i dag. Linköpings succékeeper Leo Torell Hagström överglänser dock Dalens Parsjö Tegnér i räddningsprocent (80,17% mot 78,55%)

Dalen vs Linköping idag kl 16:00 Umeå Energi Arena. Ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen Play.