Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Kalmarsund borta i kväll kl 18:30

15 februari 2023 08:38

Linköpings fina form håller i sig och förhoppningsvis kan det bli nya poäng i kvällens bortamöte med Kalmarsund i jakten på att säkra slutspelsplatsen. Båda lagen kommer från vinster i senaste omgången och möjligheten att lagen möts i kvartsfinalspelet om någon månad är stor.


Vinsten i lördags mot Dalen innebär att Linköping fortsatt har rejält med luft (elva poäng) ned till JIK utanför slutspel när sex matcher återstår av SSL:s grundserie. Kalmarsund å sin sida ligger stabilt på en fjärdeplats i tabellen och det bör vara av största intresse för smålänningarna att fortsätta plocka poäng för at stanna på den eftertraktade topp-4 placeringen som ger hemmaplansfördel i ett kommande slutspel.

Läget i laget Linköping:

-Jeppe Alm saknas tyvärr även idag men annars är samtliga i truppen med till Kalmar, sa Linköpings tränare David Gillek om truppläget under tisdagen.

Mot Dalen senast var det Linköpings tredjeformation som var klart piggast inledningsvis. Offensiva trion Samuel Dahlberg Demir, David Carrington och Olle Abrahamsson tillsammans med backarna Hampus Andersson och Erik Oweling skrapade ihop en hel hög med bra chanser i första perioden utan att få dit bollen. Kanske lossnar det i kvällens match.

Förra mötet:

När lagen möttes i Sporthallen var det Kalmarsund som vann med 5-3. Efter en svag första halva av matchen lyfte sig Linköping rejält under matchens gång och när Simon Palmén gjorde 3-3 i tredje perioden var poäng inom räckhåll. Men lite onödigt slarv i slutet av matchen gjorde att det vägde över till Kalmarsund som av tradition trivts mot just Linköping sedan man klev upp till SSL.

Motståndarkollen Kalmarsund:

Kalmarsund var i SM-final förra säsongen och i nästa vecka väntar cupfinal mot Falun så smålänningarna är just nu ett av de allra hetaste lagen i innebandysverige. Kanske är man ändå inte helt nöjda med sin SSL-säsong så här långt trots en fjärdeplats. Det faktum att man förlorat alla matcher mot lagen på platserna 1-3 i tabellen så här långt är säkert en missräkning. Poängmässigt bäst är som vanligt Kim Nilsson även om han husserar något längre ned i poängligan än brukligt (19:e plats just nu). Två spelare som varvat upp efter VM är tjecken Filip Langer och schweiziske backen Jan Bürki som Linköping behöver ha koll på ikväll.

Kalmarsund vs Linköping kl. 18:30 i SBB Arena (ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen)