Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Matchdag - Kvällens cupmöte med Ledberg blir första tävlingsmatchen

8 september 2022 09:12

Svenska Cupen är det som gäller ikväll - men någon långresa blir det inte tal om då det är lokalrivalen Ledberg och match i Ebbepark. Linköping manglade division 1 laget i cupen förra säsongen (30-6 i målskillnad totalt) men blir det lika enkelt igen?


Kul med lite derbymatcher. Sedan vet vi att det är matcher som vi ska vinna och kommer att vinna. Oavsett motstånd måste vi göra saker rejält och känna oss nöjda med vårt eget spel. Vi vill köra över dem på ett bra sätt i båda matcherna, sa Linköpingstränaren David Gillek till Corren.se inför mötena med Ledberg.

Första matchen i Svenska Cupens andra omgång spelas ikväll och returen går av stapeln på söndag i Linköpings Sporthall. Står det 1-1 i matcher efter söndagens match så väntar förlängning direkt för att avgöra vilket lag som går vidare.

-För mig är det inte viktigt om vi vinner med 6-1 eller 25-2 totalt utan det viktigaste är att vi städar av det och klarar oss ifrån skador och förlängningar. Men visst ska vi reda ut dessa möten på ett säkert sätt och ta oss vidare i cupen, säger Martin Karlsson om cupmatcherna.

Läget i laget Linköping:

Linköping hade ett gäng lirare iväg på landslagsuppdrag i helgen (Jendrisak, Rypar, Karlsson, Andersson och Eldholm) men samtliga är spelklara ikväll. Dock saknas Filip Samuelsson och Jonathan Hallin. Noterbart är att Hampus Andersson och Marcus Burman är de spelare från FBC som fortsätter spela med SSL-laget när tävlingssäsongen drar igång.

Motståndarkollen Ledberg:

Ledberg tog sig vidare från första omgången av Svenska Cupen genom en stabil bortavinst mot Onyx med 5-1 där Adam Wastesson stod för fyra poäng. Ledbergstruppen är hyggligt intakt jämfört med förra säsongen men en rockad av f.d. Linköpingsspelare har skett. Mathias Pettersson har anslutit från Åby medan Adam Zetterström har flyttat till hårdsatsande division 1-laget Bergs IK. Ledberg visade dock att man är etta bakom Linköping i östergötland när man vann DM i helgen efter en uddamålsseger mot Åby i finalen. Det betyder också att Ledberg får spela Svenska Cupen även kommande säsong.

  • Match 1 : Ledberg - Linköping tors 8/9 kl 19:30 Campushallen - Ebbepark
  • Match 2 : Linköping vs Ledberg sönd 11/9 kl 18:00 Linköpings Sporthall