Två pinnar i Skåne!

6 januari 2019 16:59

Linköping tog med sig två poäng hem från Skåne och Halörhallen i dagens match. Höllviken kvitterade till 5-5 med 14 sekunder kvar av matchen och det krävdes förlängning. Väl där serverade Martin Hovlund Simon Palmén som gjorde avgörande 5-6 (0-2, 3-2, 2-1, 0-1).

Linköping stod inte för någon topprestation i skåne och borde till viss del vara nöjda med två poäng. Men ändå var det inga muntra miner i Linköpinslägret direkt efter matchen då man i slutsekunderna av matchen tappade alla tre poäng.

-Ja, det känns lite surt att de får kvittera med bara 14 sekunder kvar, sa en av matchens målskyttar Oskar Seth till SSL play strax efter slutsignalen.

Höllviken inledde matchen bäst i den första perioden men storspel av Linköpings målvakt Andreas Blom (tredje SSL starten för säsongen) samt lite tur med stolparna såg till att skåningarna var mållösa efter en period. När dessutom Linköping visade klass i de avslut som gavs så kunde man gå till paus med en 2-0 ledning. Mål av Petter Alm (mycket bra i dag) och Matej Jendrisak.

I andra perioden fick Höllviken hål på Blom två gånger om innan Linköping på nytt fick träff i slutet av perioden. Först gjorde Max Wahlgren 2-3 på en retur och sedan var det backen Petter Alm som gjorde sitt andra mål för dagen till 2-4. Höllviken fick dock sista ordet i perioden då man reducerade till 3-4 med en ynka sekund kvar.

Höllviken och Pontus Karlsson Martell (tre mål i dag) kvitterade till 4-4 i tredje. Där vägde matchen länge innan Oskar Seth såg ut att vara den som avgjorde matchen med lite mer än tre minuter kvar (mycket vackert framspelad av Martin Hovlund).

-Det var skönt att få sätta dit den då jag i övrigt var dålig i dag, sa en självkritisk Seth till SSL play.

Linköping såg ut att ha koll på läget och alla tre poängen men med 14 sekunder kvar lyckades Höllviken få dit 5-5...

Förlängningen ägdes av Linköping utan att man för den skull skapade så många lägen. Men till slut var det en individuell presation av Martin Hovlund som avgjorde. Hovlund d.ä. snurrpassade väldigt snyggt fram till Palmén som enkelt kunde placera in 5-6 målet.

Linköping befäster därmed sin tredjeplats och på tur står nu bortamatch mot Kalmarsund på onsdag.

-Vi har en revanschlust inför den matchen då vi inte spelade bra hemma mot dem, sa Seth inför Kalmarsundmatchen.