Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Linköping urstarka när man slog Mullsjö

15 januari 2020 21:09

Det stod tidigt klart att Linköping väldigt gärna ville vinna kvällens hemmamatch mot Mullsjö. Och efter en storartad insats med slit över hela planen så vann man också högst välförtjänt med 4-1 (1-0, 1-0, 2-1) och tog tre värdefulla poäng.


Linköping bjöd inte Mullsjö på många klara målschanser under 60 minuter och det var framföallt det uppoffrnade spelat som gav kvällens vinst.

Högt tempo och tidigt Linköpingsmål i första

Första perioden bjöd på högt tempo och känslan var att denna match var lite viktigare än en vanlig match i serielunken. Linköping kom ut taggade och Oskar Seth gav också laget ledningen redan efter 26 sekunder. Linköping skapade fler bra målchanser i perioden sedan man diagonalspelat sig genom Mullsjöförsvaret men ställningen 1-0 stod sig ändå perioden ut.

Linköping utökade i andra

Mittperioden var relativt lik den första med ett högt tempo där lagen utmanade varandra i omställningar. Linköping hann med att missa en straff innan Olle Abrahamsson mitt i perioden till slut kunde trycka in 2-0 lågt bakom Mullsjömålvakten. Lagen hade sina chanser efter målet men det var två bra och tighta försvar denna period.

Spännande när Mais reducerade

Även i tredje perioden fortsatte kampen om herraväldet på mittplan med visst övertag för Linköping i farliga chanser. Men det var gästerna som kunde göra 2-1 när man fick chansen i powerplay och då var det självklart spänning i hallen. Men denna kväll tillhörde Linköping som hade bestämt sig för att inte släppa några poäng. En av planens giganter Oskar Hovlund gjorde 3-1 på ett skott från högerkanten och i slutsekunderna punkterade Felix Forslund matchen helt med sitt 4-1 i öppen Mais kasse.

Viktigt inför Falun på lördag

Linköpingsvinsten var självklart oerhört viktig i jakten på en slutspelsplats och glädjande nog så är det ny hemmamatch redan på lördag. Spelar Linköping som i kväll kan man garanterat störa ett Falun i storslag.