Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Max Wahlgren debuterar för Linköping i Prag

12 juni 2018 08:43
SSL herr

Linköping Innebandy reser i morgon till Prag för försäsongsturneringen Bohemia Trophy där bland annat de Tjeckiska mästarna väntar (även IBK Dalen finns med). Det är visserligen ett lite vingklippt Linköping som reser till Tjeckien men de flesta nyförvärven gör samtidigt nu sina debuter i Linköpingsdressen. Max Wahlgren som tidigare spelat i Tjeckiska ligan med Chodov är en av dem och han ser fram mot resan.


-Det är alltid roligt att spela matcher och det blir ett välkommet avbrott i försäsongsträningen. Det blir en givande resa både innebandymässigt och socialt för oss, säger Max Wahlgren inför avresan.

Vilken nivå känner du att du håller just nu när försäsongen precis sparkat i gång?

-Svårt att svara på. Försäsongen har inte varit hundra för min del så här långt med några småskavanker, så det har blivit en del på träningscykeln istället för på planen tyvärr. Och innebandyformen är förmodligen bedrövlig, säger Max med ett skratt.

Någon speciell del i träningen du själv vill hålla extra fokus på under försäsongen?

-Mycket handlar om att kunna träna på rätt sätt för att bygga upp kroppen och slippa skador senare under säsongen. Jag tränade på rätt hårt runt jul förra säsongen och jag tycker jag fick bra utväxling på det under andra halvan av säsongen. Så som för de flesta andra handlar det i slutändan om mycket fys även om detaljer som mycket skott inte får underskattas.

Möte med Tjeckiska mästarna Florbal Mladá Boleslav (med Linköpingsbekante Milan Tomasik i laget) väntar bland annat i Prag– vad tror du om det mötet du som har erfarenhet från Tjeckisk innebandy?

-Det är ett riktigt bra lag och den klubben i Tjeckien som sitter på en del cash och kan värva de bästa spelarna i landet. De har väl en 6-7 landslagsmän och det lär bli en tuff utmaning för oss speciellt som vi är många nya och saknar en del spelare.

Hur mycket har du hunnit bekanta dig med laget, staden och allt runt omkring i Linköping?

-Jag har bott en vecka i Linköping och det verkar vara en trevlig och lagom stor stad där man tar sig snabbt till de ställen man behöver. Sen har jag en minuts promenad till hallen från lägenheten och det är suveränt då jag kommer spendera mycket tid där.

Linköping åker till Prag med två målvakter och 14 utespelare. Dock saknas en hel rad av lagets stjärnor. Simon Palmén är på landslagets läger i Höllviken, Matej Jendrisak kör fortsatt rehab efter knäoperationen, Martin Karlsson har precis fått barn och Robin Laakso väntar tillökning inom kort. Anton Karlsson (dop), Petter Alm (student) och Jesper Alm (bröllop) är en trio som sedan innan har högtidsfiranden inplanerade.

-Det kommer att bli en bra och nyttig resa för gruppen och det kommer att ge mig vägledning för vad vi kommer att behöva träna på under sommaren, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant inför Tjeckienresan.

-Sen blir det också en bra chans för våra nya killar att få visa upp sig och det blir kul att båda våra nya spelare från Umeå (Marcus Berglund och Felix Forslund) kan åka med, avslutar Astbrant.

Så här ser Linköpingstruppen ut till Bohemia Trophy:

  • Målvakter: Jonas Gustavsson & Andreas Blom
  • Backar: Oskar Hovlund, Martin Hovlund, Marcus Berglund, Felix Forslund, Filip Samuelsson och Emil Lögdberg.
  • Centrar/forwards: Oskar Seth, Yousif Touma, Markus Lindström, Fredrik Nyholm, Max Wahlgren, Andreas Nordh, Felix Lanver och Adam Zetterström.

Övriga lag i turneringen: Sparta Prag, SB Welhot (spelar i Finska högstaligan) & Slovenska landslaget.