Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Strafförlust borta mot Kalmarsund efter sent tapp

20 november 2019 21:41

Linköping lyckades inte knyta ihop säcken och säkra tre välbehövliga poäng i kvällens bortamatch. Kalmarsund lyckades nämligen få in en kvittering till 3-3 med ynka 44 sekunder kvar. Och via straffar vann sedan hemmalaget också med 4-3 (2-0, 0-1, 1-2, 1-0).


Linköping var sekunder från att åka hem från småland med tre viktiga poäng. Detta sedan Martin Karlsson tryckt in sin egen retur fram till ledning 3-2 med drygt fyra minuter kvar av matchen. Detta var också första gången under matchen Linköping var i ledningen. Men med plockad målvakt lyckades Kalmarsund forcera in kvitteringen i slutsekunderna.

Tung start på matchen

Linköping fick en jobbig start sedan Kim Nilsson satt 1-0 på lagets första skott mot mål efter endast 41 sekunder. Första perioden var sedan relativt jämn med det var hemmalaget som utökade till 2-0 i slutet av perioden.

Chansen fanns i andra

Linköping och Martin Karlsson spräckte målnollan efter sju minuter av mittperioden och strax därpå fick Linköping en ny chans då man hade ett powerplay. Men inte heller lagets andra pp för kvällen resulterade i mål och det var uddamålsunderläge inför tredje.

Tredje började toppen

Linköping fick en kanonstart på avslutningsperioden när Olle Abrahamsson gjorde sitt åttonde mål för säsongen redan efter 1,48. Vid likaläge 2-2 var det aningen spänt i de båda poängtörstande lagen och målchanserna få. Kalmarsund fick dock chansen på straff efter tolv minuter men inbytte Andreas Blom stod för en fin räddning på Nyanders straff. Martin Karlsson var den som såg ut att bli stor matchhjälte när han knackade in sitt andra mål för kvällen till 2-3, men som ni läst så räckte detta inte ända in i mål i kväll.

Höllviken borta står på tur

Linköping har det därmed fortsatt tufft i tabellen och bortamatchen på lördag mot Höllviken blir viktig i poängjakten. Skåningarna visade styrka i kväll när man knep poäng av Storvreta och Linköping är därmed förvarnade...