Knapp förlust mot Falun hemma

19 december 2020 21:02

Linköping stod upp bra men lyckades inte ta poäng av Falun trots en vass start på matchen och en slutminut där det mycket väl kunde blivit likaläge. Slutresultatet blev 5-6 (2-3, 3-2, 0-1) i sista matchen innan juluppehållet.

Bra start men snabb Faluvändning

Linköping började matchen respektlöst och såg klart mest förberedda för match. Viktor Palm gjorde 1-0 redan efter tre minuter (assist Jendrisak) och fem minuter senare utökade Simon Palmén till 2-0 sedan Linköping brutit ett uppspel från Falun och snabbt ställt om (fin assist från Seth). När dessutom Andreas Blom räddade Emil Johanssons straff efter 13 minuters spel var känslan fin i hemmalaget. Men då vaknade Falun och Alexander Galante. Med två i det närmaste identiska mål inom minuten var det utjämnat och strax därefter tråcklade dessutom Backby in ett ledningsmål under Blom i hemmamålet och Falun hade vänt.

Bra avslut på mittperioden för Linköping

Mittperioden var länge mållös innan Falun utökade till 2-4 mitt i perioden vilket kändes logiskt. Deny Känzig gav Linköping känning när han snärtade in ett skott från vänsterkanten med lite mer än fem minuter kvar av perioden. Men precis som i första perioden svarade Falun och Galante snabbt (40 sekunder mellan 3-4 och 3-5). Avslutningen på perioden tillhörde dock Linköping. Först avslutade Matej Jendrisak ett riktigt vackert anfall med ett zick zack spel genom Faluförsvaret (pass från Abrahamsson) och med 1,5 minut kvar prickade dessutom Oskar Hovlund in 5-5 på frislag.

Tredje periodens enda mål avgjorde

I tredjeperioden stannade målfabrikationen av framförallt tack vare fint målvaktsspel där hemmalagets Andreas Blom på nytt gjorde en riktigt bramatch. Det matchvinnande 5-6 målet kom efter att Falun och Rasmus Enström brutit ett Linköpingsuppspel och hittat fram till Malte Lundmark. Falun satsade därefter mest på att bevaka ledningen och visst fanns det lägen för Linköping men denna kväll studsade det inte riktigt rätt i slutskedet. Linköpingstränaren David Gillek tog time-out med 90 sekunder kvar och det kom också ett par fina Linköpingschanser under slutminuten men Falun fixade det…

FCH sist ut innan serien vänder

Kvällens match var den sista innan jul men i mellandagarna (27/12) möter Linköping Helsingborg borta i sista matchen innan serien vänder.