05 Apr 1 match

Seger över Falun - äntligen

23 november 2017 12:48
SSL HERR

Linköping svarade för en urstark hemmamatch mot Falun. Vinsten blev 8-5 (0-0, 4-5, 4-0) efter en minst sagt svängig match där hemmalaget gjorde hela 4-0 på mästarna i tredje perioden. Lättnad och glädje kännetecknade vinsten.

Det var verkligen en kul kväll i Sporthallen på för alla Linköpingssympatisörer. En hel del folk på läktarna (1127 personer), en underhållande match och ett inspirerat Linköping i storform.

Mycket av snacket inför matchen handlade om hur svårt Linköping haft att besegra just Falun (nästan 4 år sen sist), så därför var det främst glädje men även en hel del lättnad när Joel Dagman spikade igen kistan med sitt 8-5 mål med en sekund kvar. -Ja, det är jäkligt skönt att vi nu visar att vi kan slå dom, sa den storspelande lagkaptenen Anton Karlsson på väg till radiointervju direkt efter slutsignalen.

Första perioden går inte till historien. Visst fannns det en del chanser där såklart Matej Jendrisaks straffmiss var den mest uppenbara. Även Falun hade ett antal ströchanser, men Linköpings målvakt för kvällen Jonas Gustafsson agerade säkert samtidigt som Linköpingsförsvaret höll Faluns offensiva krafter på utsidan.

Men i andra perioden blev det en explosion istället. Felix Lanver var den som spräckte nollan när han från sin vänsterkant dundrade upp ett skott i bortre krysset. Några minuter senare utökade Andreas Nordh till 2-0 efter en riktigt vacker pass från Petter Alm. Falun svarade med 2-1, men när Gustav Fritzell gjorde 3-1 i numerärt underläge satte det tonen i matchen.

Möjligtvis slappnade Linköping av lite samtidigt som Falun tvingades växla upp. Resultatet? Jo, fyra Falumål på några minuter och efter Malte Lundmarks 3-5 mål med fem minuter kvar av mittperioden kändes det som resultatet skulle gå som expertisen tippat. Därför var Oskar Seths 4-5 i slutet av perioden oerhört viktigt inför avslutningsronden, då Linköping fick tillbaka hoppet.

Inledningen av tredje var ett ställningskrig, men sen fick Linköping rejäl träff. Först kontrade Joel Dagman in kvitteringen 5-5, därefter forcerade Jendrisak in 6-5 framför mål och dessutom kunde Marre Karlsson göra 7-5 - alla mål inom loppet av 67 sekunder (!)

Falun jagade självklart men Gustafsson glänste i mål och samtliga Linköpingsspelare slet som djur för att bärga den efterlängtade vinsten. Falun tog time-out med tre minuter kvar men istället för reducering blev det en Faluutvisning vilket lättade rejält på trycket. Inga Falumål men väl ett till från Joel Dagmans klubba efter 19:59. Stort jubel i hallen och en ovanligt skön trepoängare var bärgad efter att Linköping stått för en grym match.

Det blir inte länge Linköping får suga på denna karamell dock. Redan på söndag kommer ett hungrigt Dalen till Sporthallen. Många vill nog se Linköping från läktarna även då.