Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Simon Palmén med i svenska landslagstruppen

8 oktober 2018 13:01
SSLherr

Simon Palmén finns med i den 22 manna trupp som den svenske förbundskaptenen Mikael Hill i dag presenterade. Sverige ska spela landslagsturneringen EFT i Uppsala 19-21 oktober och den rutinerade truppen förväntas vara slående lik den VM trupp som skall spela VM i Prag i november.


Simon Palmén som kom till Linköping från Örebro inför denna säsong är därmed den Linköpingsspelare som ligger närmast en plats i det svenska laget till VM i Prag under månadsskiftet november och december. Centern Palmén har i Linköping visat framförallt styrka i framspelningarna. Nio assist på sex matcher har Simon hunnit med.

Truppen som präglas av mycket rutin består av spelare från nio olika SSL-klubbar men där dominansen är stor från Falun (sju spelare i truppen) och Storvreta (sex spelare). De små överraskningar i laget kanske är målvakten Måns Parsjö Tegnér (som storspelat i Dalen så här långt) och Johannes Wilhelmsson (Höllviken), men även denna duo har landslagsrutin.

EFT som är genrepet inför VM avgörs denna gång i IFU Arena i Uppsala och lagen som deltar är som brukligt de stora innebandynationerna Finland, Tjeckien och Schweiz.

Linköping Innebandy gratulerar Simon till landslagsplatsen!