Lördag
02 Dec 1 match
Onsdag
06 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Onsdag
13 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Idag 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Inför kvällens heta möte med Mullsjö hemma kl 18:30

9 februari 2024 08:51

Linköping och Mullsjö har redan mötts i tre tävlingsmatcher denna säsong. Linköping vann borta i serien medan Mullsjö slog ut Linköping ur Svenska Cupen. Så vem är starkast i kväll i en match där det också blir hård kamp på läktarplats!


Till denna säsong har Linköping gjort om läktarupplägget där fler olika läktarsektioner erbjuds vilket blivit en succé. Till kvällens match är båda klacksektionerna i Linköpings Sporthall helt slutsålda vilket givetvis är fantastiskt kul för sporten innebandy!

Läget i laget:

Efter ett litet uppehåll för VM-kval så ser läget bra ut i Linköpingstruppen där alla var hela och krya på veckans träningar. Lukas Eldholm (Danmark) och Matej Jendrisak (Tjeckien) har varit i väg på VM-kval och hjälpt sina länder att säkra VM-platser till Malmö-VM i december. Leo Torell Hagström har varit på läger med Guldsteget (som kan jämföras med ett U23-landslag).

Noterbart är att nygamle målvakten Gustav Jansson har signats upp som tredjekeeper inför säsongsavslutningen.

Kevin Söderling gjorde mål senast mot Växjö och är tillsammans med Oskar Seth bästa målskyttar i Linköping med sina 18 mål var. Värt att lyfta fram här är att finske Söderling är bästa utländske målskytt i hela SSL!

Bortakollen Mullsjö:

Mullsjö fortsätter plocka poäng i ”rätt” matcher och där det senast blev uddamålsvinst mot AIK för västgötarna innan uppehållet. Nu är Mais endast en poäng bakom Linköping och detta är två lag som närmar sig en säkrad slutspelsplats. Fortsatt lever man högt på en förstaformation som öser in mål och Pelle Tarenius är den hetaste målskytten av alla i SSL med sina 29 mål (!). Men när lagen möttes i Nyhemshallen så stängde Linköping ned Tarenius helt och han fick då lämna planen poänglös. Något liknande krävs i kväll.

Tre punkter inför matchen:

  • Kung Matej!!! - Matej Jendrisak överträffar sig själv och under SSL-uppehållet passade vår superrutinerade kapten på att åka till VM-kvalet i Polen och föra sitt Tjeckien till VM i Malmö i december. Samtidigt såg han till att bli främste Tjeckiske målskytt i landslaget genom tiderna. Hatten av x 2!

  • Läktarkampen!?! - När lagen möttes i höstas intog Linköpingsklacken The Black Shield Nyhemshallen. Linköping vann matchen på och utanför planen. Detta verkar dock ha blivit för mycket för Maisanhängarna som nu ska bege sig till Linköping och Sporthallen för revansch och de är givetvis välkomna!

  • Karlstadmatchen??? – Efterspelet till bortamötet med Karlstad för några omgångar sedan verkar aldrig ta slut. Linköping vann matchen och satte sig i bussen och for hem. Men förlusten tillsammans med några Zorrostraffar verkar blivit för mycket att ta in för folket i Värmland!

Linköping vs Mullsjö söndag kl 18:30 i Linköpings Sporthall

Kvällens matchvärd är DAHL