Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför JIK imorgon kl 15: Viktig avslutning på 2019

20 december 2019 12:57

Linköping inledde säsongen med en bortaförlust mot Jönköping och nu är revanschsuget stort att avsluta 2019 med en vinst över smålänningarna. Morgondagens match är viktig ur många aspekter för ett Linköping som verkar ha hittat målformen.


Säsongen 19/20 började som bekant tufft för Linköping och i premiären borta mot JIK så hamnade laget snabbt i ett 4-0 underläge. Visserligen lyckades Linköping hämta upp till oavgjort i slutet men det blev sedan en retsam övertidsförlust i seriepremiären.

Mycket har självklart hänt sedan september men just nu skiljer det endast en poäng på niondeplacerade Linköping (23 poäng) och tionde placerade JIK (22 p). Så morgondagens match är viktig i kampen om tabellpositionerna. Men än viktigare är ju att få med sig tre poäng för att behålla kontakten med lagen ovan slutspelsstrecket när jultomten anländer. Tendensen just nu är tydlig i serien. Lagen på platserna 5-8 plockar poäng kontinuerligt så det gäller nu att haka på för Linköping för att 2020 skall bli ett kul innebandy år!

Mycket pekar också uppåt för Linköping just nu. Laget har tagit poäng i nio av de elva senaste matcherna och tittar man på de allra senaste matcherna så är det tydligt att Linköping utvecklats i sitt offensiva spel. Nio mål både mot Sirius och senast mot Dalen och dessutom två bra bortamatcher mot Mullsjö och Falun som dock inte räckt till poäng. Tränartrion Astbrant/Gillek/Laakso har därmed hittat en bra väg framåt inför det nya året.

Känslan är också att de flesta spelarna i Linköping har en uppåtgående form. Viktiga offensiva spelare som Felix Lanver och Oskar Seth hittar rätt allt oftare. Centrarna Matej Jendrisak och Simon Palmén håller världsklass i varje match och backen Oskar Hovlund bör ligga väldigt nära att vara en av SSL:s allra bästa spelare alla kategorier. På backsidan har även Olli Laine hittat rätt mer och mer och unge Emil Lögdberg ser ut att bli en spelare med en lång och framgångsrik framtid i SSL. Längst bak har Linköping en stor trygghet i två bra målvakter som alternerar. Rutinerade Robin Laakso och Andreas Blom är en målvaktsduo få lag kan matcha i SSL. Olle Abrahamsson är kanske det allra största utropstecknet med sina 18 mål så här långt. Men även veteranen Martin Karlsson tillhör en av de spelare som levererat konstant under första halvan av säsongen.

Så se till att ta er till Sporthallen i morgon för en kul och viktig avslutning på 2019!

Linköping-Jönköping lör 21/12 kl 15:00 Linköpings Sporthall