Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Allt eller inget! - Inför Kvartsfinal 5 borta mot Storvreta kl 16:00

26 mars 2023 12:39

Nu gäller bara vinst för Linköping! I eftermiddag spelas den femte kvartsfinalen mot Storvreta borta i IFU Arena och vid underläge 1-3 i matcher så måste Linköping kraftsamla om matchserien skall leva vidare och vi skall få en match till i Sporthallen.


Linköping har inte haft någon medstuds de senaste två kvartsfinalerna men tur är något man förtjänar brukar det ju heta och att älta strafförlusten i match 3 eller självmålen i match 4 är ju inte mycket värt i nuläget. Utan nu gäller det att plocka fram allt som finns för att inte säsongen ska ta slut och få ytterligare en match inför Linköpingspubliken.

-Vi har pratat om vissa taktiska bitar, spelet med kropp och kontringar. Det blir viktigt att inställningen och energin fokuseras till vårt eget offensiva och defensiva spel och få till en toppmatch, säger Linköpingstränaren Totte Johansson inför dagens match i IFU Arena!

Läget i laget Linköping:

Samma trupp som i hemmamatchen senast åker till Uppsala idag! På bänken fortsätter assisterande tränaren Totte Johansson tillsammans med Martin Laakso leda Linköping då avstängningen på David Gillek även gäller dagens match.

Bortakollen Storvreta:

Storvreta sakande även i förra matchen Albin Sjögren och Mattias Samuelsson. Båda finns med i laguppställningen i dag men det är nog inte samma sak som att de kommer till spel. Linköping har neutraliserat Storvretas offensiv väl under kvartsfinalerna och främsta hotet har nog Filip Eriksson varit.

Spaningar:

Kevin Söderling – Finnländaren har varit vass i slutspelet och senast blev det två mål och Kevin är den i Linköping som spelat mest i IFU genom åren (under åren i Sirius) och kan säkert tänka sig avgöra mot Storvreta idag

Coachutmaningen – Totte Johansson tillsammans med Martin Laakso fick med kort varsel ta coachansvaret när David Gillek blev avstängd. Givetvis en tuff utmaning med kort varsel men det är rutinerade herrar och i förra matchen höll det på att räcka till vinst och kanske får de fira i IFU idag istället?

-Vi ska ta tillbaka matchen vi tappade hemma senast, säger coach Totte Johansson.

Förstafemman – Båda vana poängmakarna Oskar Seth och Martin Karlsson står på noll poäng i slutspelet så här långt medan grundseriens absolut bäste Linköpingsspelare Simon Palmén har 1 mål och 1 assist. Att trion hittar grundserieformen idag är närmast ett måste.

Kvartsfinal 4 – Storvreta vs Linköping i kväll kl 16:00 i IFU Arena Ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen